Prachatice: Taxík Maxík jede naplno. Příkladem pro ostatní města

05.08.2016 18:50

Kolegyně z Českého Krumlova (vedoucí odboru sociálních věcí a ředitelka Domů s pečovatelskou službou) navštívily naše město s cílem informovat se o dopravě seniorů, provozu Senior Taxíku Maxíku a návštěvy sociálních služeb dostupných pro seniory.

Prachatice: Taxík Maxík jede naplno. Příkladem pro ostatní města
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

Veškeré informace o senior taxíku a dopravě pečovatelské služby poskytla vedoucí PS Prachatice Dana Vidlášová. Senior Taxík Maxík v Prachaticích je provozován od ledna letošního roku za 7,- Kč na kilometr s tím, že si jej na telefonním čísle 736647337 můžete den dopředu objednat (upřednostněny jsou zakázky k lékaři, vyřizování věcí na úřadech, ale využít jej můžete i na nákupy, společenské akce a podobně). Platí pro seniory nad 65 let věku, držitele průkazu ZTP a ZTP /P.

Kolegyně navštívily Domov Matky Vojtěchy, kde je provedla Markéta Nováková, sociální pracovnice, Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o. p. s. pracoviště Prachatice a komunitní místnost, Klub SenSen Na Sadech, kde je přijala Hanka Vlasáková, ředitelka. Dále s Ditou Orálkovou pokračovala návštěva v prohlédnutí prostor půjčovny pomůcek a Prachatického dobročinného obchůdku. Závěr patřil informacím ředitele KreBul, o. p. s. z Občanské poradny a s Jiřím Gabrielem Kučerou, pak povídání a prohlídka v Senior Pointu a předání informací k senior pasům.

Návštěva splnila očekávání. Některé ze služeb, aktivit budou přeneseny do Českého Krumlova, stejně tak jako prachatičtí mají možnost využívat krizovou telefonní linku z Českého Krumlova (kde je dispečink). Blíže na pomoclidem@prachatice.cz

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…