Praha 10 schválila odkup vršovického Ďolíčku

26.05.2014 19:02

Městská část Praha 10 získá od společností Bohemians Real fotbalový stadionu Bohemians 1905 směnou za pozemek nedalekého škvárového hřiště, sloužícího jako parkoviště a za doplatek 49 milionů korun.

Praha 10 schválila odkup vršovického Ďolíčku
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

Dnes o tom rozhodli zastupitelé městské části.  "Jsem upřímně rád, že se po osmi letech jednání konečně blížíme k závěru, jehož výsledkem je záchrana jedné z historických dominant Prahy 10 - vršovického Ďolíčku. Věřím, že tento krok radnice dá nejen velkou motivaci fanouškům, ale i samotným hráčům, aby zachránili pro příští sezonu první ligu," uvedl starosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík.

Ještě před několika lety se totiž uvažovalo o tom, že Ďolíček bude stržen a developerský projekt vyroste na místě, které se tak uvolní. Proti tomu se ale postavili fanoušci Bohemians. Následně se k nim připojili i zástupci městské části Praha 10, kteří začali vyjednávat s vlastníky stadionu o variantách řešení. Po vleklých jednáních nakonec majitelé přistoupili na nabídku městské části směnou pozemku v hodnotě přibližně 60 milionů korun a doplatku. "Následně chceme stadion klubu Bohemians Praha 1905 pronajmout, aby zde mohla pokračovat tradice pražských Klokanů," dodal starosta Zoufalík s tím, že směnu pozemků musí ještě potvrdit zastupitelé hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …