Praha se rozhodla nepřijmout nabídku EMS

24.05.2014 8:20

Operátor nechal posoudit nabídku obdrženou ze strany EMS dvěma na sobě nezávislými soudními znalci. Předloženou nabídku nechal posoudit v celém jejím rozsahu. Nabídka byla oběma soudními znalci ohodnocena a znalecké posudky ohodnotili závod na nižší cenu, než činí nabídka ze strany EMS. Z tohoto ohledu lze konstatovat, že nabídka byla předražená. (Nabízený závod byl ohodnocen výrazně níže - o cca 25 %, než činí nabídka EMS.)

Praha se rozhodla nepřijmout nabídku EMS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Nic jiného, než ohodnocení soudními znalci, v současné době nepřicházelo v úvahu,“ říká Ing. Petr Vychodil, předseda představenstva společnosti Operátor OPENCARD. Jen tak jsme mohli získat nezávislé posouzení, aby nás nikdo nemohl napadnout z porušení povinností při správě cizího majetku.

Dále byla nabídka posouzena Operátorem Opencard s ohledem na celkový rozsah a bylo konstatováno, že pravděpodobně došlo ze strany EMS k odlišnému výkladu cílového modelu definovaného v uzavřené Dohodě o porozumění ohledně postupu v rámci transformace Opencard. Cílový model měl vycházet a plně respektovat rozsah funkcionality, kterou již HMP a DPP v současné době má. V rámci nabídky neměl být oceňován rozvoj služeb.

Operátor se rozhodl nabídku od společnosti EMS nepřijmout. Další kroky navrhuje s ohledem na povinnost respektovat ZVZ ve vyhlášení otevřené veřejné zakázky.  Do této veřejné zakázky se budou moci přihlásit všechny subjekty a nabídnout Hl. m. Praze ty nejlepší podmínky.

„Ze strany hlavního města Prahy bude nyní zahájeno jednání s EMS ohledně nové smlouvy na podporu provozu stávajícího systému do doby, než bude znám vítěz, který dodá nové řešení. Rovněž bude zahájeno jednání o úhradě licenčních závazků ze strany Prahy,“ říká Jan Vašíček, radní pro oblast informatiky hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…