Pražská ZOO přivítá dvě nové obyvatelky slonince původem ze Srí Lanky

27.09.2012 14:30

Rada hlavního města schválila vynaložení finančních prostředků na přepravu slonů a nákladů s tím spojených ze Srí Lanky. Půjde o náročnou akci, která završuje dvouleté jednání se srílanskou stranou a která si vyžádá částku 7 800 tis. Kč.

Pražská ZOO přivítá dvě nové obyvatelky slonince původem ze Srí Lanky
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

Nové prostory pro slony, dokončované v Zoologické zahradě hl. m. Prahy, počítají s chovem deseti slonů indických. V době, kdy v ZOO byly pouze dvě samice a jeden samec a kdy by případná smrt nejstaršího z těchto tří jedinců musela vést k ukončení chovu, začalo vedení zahrady vyvíjet snahy k získání několika dalších slonů. V letošním roce se podařilo získat březí samici a její dceru z Rotterdamu. Po dvou letech jednání se završily také snahy o dovoz mladých samic ze Srí Lanky.

„Srílanská vláda prostřednictvím Dehiwala Zoo poskytne pražské zoo dvě samice, které by na základě rozhodnutí tamního ministra obrany měly být přepraveny do ČR nákladním letounem Srí Lanka Air Force 3. října 2012 s tím, že zpět na Srí Lanku budou transportována některá zvířata od nás a pražská ZOO uhradí pouze nezbytné náklady na uskutečnění letu. Celkové náklady na „naplňování slonince“ jsou odhadovány na cca 7 800 tis. korun. V každém případě se jedná o zcela unikátní transakci,“ uvedla radní Helena Chudomelová (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…