Prostějov ani letos nebude uplatňovat navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace

25.01.2018 16:01

V posledních sedmi letech nebylo nájemné a pachtovné o míru inflace zvedáno.

Prostějov ani letos nebude uplatňovat navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Letošní rok bude opět bez navýšení o míru inflace (index spotřebitelských cen) vyhlašovanou Českým statistickým úřadem za uplynulý kalendářní rok u všech nájemních smluv na pronájem majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova – rozhodla Rada města Prostějova.

Finanční částky se od roku 2010 o míru inflace nenavyšovaly, a to s ohledem na výši míry inflace (1,0 %, 1,5 %, 1,9 %, 3,3 %, 1,4 %, 0,4 %, 0,3 % a 0,7 %).

„Dalším důvodem setrvání cen na stejné hladině byla i skutečnost, že jsme se v rámci Programového prohlášení Rady města Prostějova 2010-2014 zavázali, že v oblasti hospodaření města nebudeme při pronájmu městských nebytových prostor uplatňovat zmíněné navyšování nájmů o míru inflace. Z důvodu zachování rovného přístupu a rovných podmínek pro všechny nájemce a pachtýře majetku ve vlastnictví města, se neuplatnění navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace v předchozích letech vztahovalo nejen na nájemce nebytových prostor, ale na všechny nájemce a pachtýře veškerého majetku ve vlastnictví města,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil a doplnil, že podle oficiálních údajů Českého statistického úřadu činila míra inflace (index spotřebitelských cen) za rok 2017 2,5 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…