Rokycany: Město udělilo čestné občanství a ocenění významným osobnostem

19.02.2021 7:34

Čestné občanství města Rokycan získal in memoriam plukovník 2. pěší divize americké armády Philip De Witt Ginder za zásluhy, hrdinství a osobní statečnost v boji za svobodu a demokracii.

Rokycany: Město udělilo čestné občanství a ocenění významným osobnostem
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Philip De Witt Ginder se za druhé světové války účastnil bojů v první linii a při osvobození vstoupil mezi prvními do Rokycan. Udělení čestného občanství schválilo zastupitelstvo na svém posledním jednání roku 2020.

Zastupitelé také udělili nejvýznamnější ocenění města, Cenu města Rokycan za rok 2020. Získá ji vědecký pracovník Jaroslav Nekola, který působil jako ředitel Antidopingového výboru ČR a tématu dopingu a sportu se intenzivně věnoval. Pomáhá také s organizováním činnosti handicapovaných sportovců, spolupracuje s Domovem Zvíkovecká kytička a oslavil 80. narozeniny.

Diplom města Rokycan 2020 za oblast sportu obdrží FK Kohouti Rokycany 2010, kteří reprezentují město na tuzemských a mezinárodních turnajích, jsou vítězi krajského přeboru přípravek 2019, vítězi mezinárodního turnaje v Salzburgu a sklidili i další úspěchy. Diplom za oblast kultury pak získá sbor Armonia pod vedením sbormistryně Aleny Vimrové. Sbor reprezentuje Rokycany a sbírá významná ocenění na tuzemských i mezinárodních akcích.
Obvykle se ocenění města předávají při slavnostním večeru  na Setkání pod rokycanskou věží. Akci odsunula pandemie koronaviru. Město teď bude hledat jinou, dostatečně důstojnou příležitost, kdy ocenění předá. V úvahu připadají například květnové oslavy osvobození.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…