Třebíč: Zastupitelé města pustili žilou

17.03.2019 14:52

Třebíčtí zastupitelé se rozhodli jít příkladem a podpořit svojí účastí ostatní, kteří se rozhodují darovat krev.

Třebíč: Zastupitelé města pustili žilou
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Tuto aktivitu podpořili vlastní krví starosta města Pavel Pacal, místostarostové Miloš Hrůza a Pavel Janata, radní Milan Zeibert a Jan Burda a členové zastupitelstva Naděžda Dobešová, Zdeněk Vedral, Pavel Švec, Roman Pašek a Josef Klíma.

S nápadem přišla členka zastupitelstva a vedoucí odběrového střediska v Třebíči Marie Dudíková společně se starostou Pacalem. Ten vyzval kolegy ze zastupitelstva k darování už začátkem roku. „Rád bych, abychom jako členové třebíčského zastupitelstva darovali krev pravidelně a udělali z toho další zastupitelskou prospěšnou tradici. Stejně jako je zimní finanční příspěvek zastupitelů do vánoční sbírky,“ okomentoval akci starosta města Pavel Pacal.

Každý zastupitel musel před samotným darováním krve vyplnit vstupní dotazník, ve kterém uvedl údaje o prodělaných či aktuálních onemocněních. Poté následovalo vyšetření krve a vstupní prohlídka u lékaře.

Třebíčské odběrové středisko má aktuálně 6.150 aktivních dárců krve a to nejenom z Třebíčska, ale také z Jihlavy, Havlíčkova Brodu i Nového Města na Moravě a realizuje v průměru 10 tisíc odběrů ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…