Trutnov: Oprava inženýrských sítí v okolí Jiráskova náměstí se blíží ke konci

28.07.2016 18:16

Rekonstrukce inženýrských sítí v okolí Jiráskova náměstí, které začaly na počátku května, se pomalu chýlí ke konci. Kromě nového plynovodu, zde byla položena také nová kanalizace a vodovody.

Trutnov: Oprava inženýrských sítí v okolí Jiráskova náměstí se blíží ke konci
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„V pondělí 8. srpna 2016 zde společnost M – SILNICE, a s., začne budovat nový povrch vozovky a opraví se tu i chodníky pro pěší,“ uvádí Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Od května probíhala rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Blanické ulici a dále opravy plynovodu na Jiráskově náměstí a v ulicích Procházkova, Bendlova, Česká a Blanická. „V současné době je na Jiráskově náměstí z 90 procent dokončena výměna stávajícího plynovodu a komunikace jsou provizorně dosypány štěrkodrtí,“ dodává David Jelínek z odboru rozvoje města Trutnov. Konečné úpravy a obnova asfaltových vrstev proběhne v týdnu od 8. do 12. srpna 2016. Budování nového povrchu vozovky však s sebou přinese dopravní omezení. „Při pokládání nového asfaltu v druhém srpnovém týdnu budou muset obyvatelé Jiráskova náměstí parkovat jinde,“ říká Jelínek.

Kromě nových inženýrských sítí a vozovky zde budou vybudovány také nové chodníky, na které město Trutnov vyčlenilo částku zhruba 1.200.000 Kč. „Jiráskovo náměstí i přilehlé ulice patří mezi frekventovaná místa v našem městě, proto zde pro větší bezpečnost chodců opravíme také chodníky,“ vysvětluje Ivan Adamec.

Kompletní rekonstrukční práce v okolí Jiráskova náměstí by měly být hotové do konce srpna. Pouze v ulici Blanická by měly trvat do konce září. Většinu investic hradí realizátoři oprav, a to společnosti VaK Trutnov, a.s., a RWE. Město Trutnov se finančně podílí na části vybudování nového povrchu vozovky v ul. Blanická, a to částkou zhruba 500.000 Kč.

Veškeré termíny všech stavebních prací jsou k nahlédnutí ve vitríně na Jiráskově náměstí nebo na internetových stránkách města Trutnova, www.trutnov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…