Vsetín: Mikulášská družina naladila město do vánoční atmosféry

05.12.2021 14:27 | Tisková zpráva

Úvod adventu je na Vsetíně již tradičně spojen s Mikulášským dnem, jehož součástí je i rozsvěcování vánoční výzdoby v ulicích města. Letos, stejně jako v loňském roce, ale pandemická situace bohužel nedovolila konání tohoto slavnostního dne v obvyklém rozsahu. Obejít jsme se proto museli například bez oblíbeného mikulášského jarmarku. Atmosféru blížících se vánočních svátků tak alespoň navozovala mikulášská družina, která na koňském povozu korzovala různými částmi Vsetín, zdravila přihlížející a děti obdarovávala laskominami.

Vsetín: Mikulášská družina naladila město do vánoční atmosféry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Během odpolední jízdy se do rolí anděla, Mikuláše a čerta oděli místostarostové Simona Hlaváčová, Tomáš Pifka a Pavel Bartoň, které na části trasy doprovodil také starosta Jiří Růžička. Všichni společně pak slavnostně rozsvítili vánoční stromy a další výzdobu v ulicích města. Ta se mimochodem letos dočkala výrazné obměny a rozšíření. A tak se můžete například na náměstí Svobody pokochat pohledem na svítící ovečky, u Smetanovy obchodní galerie na jeleny, na mostech v Panské zahradě a u polikliniky na světelné řetězy a v nejfrekventovanějších ulicích na svítící vločky či komety. 
 
„Pandemická situace není příznivá a většina z nás má v tomto období mnoho jiných starostí. O to více přeji všem, aby jim období adventu spolu s atmosférou blížících se nejkrásnějších svátků v roce pomohlo veškeré strasti překonat. Užijme si poslední dny letošního roku v pozitivní náladě a pokud možno v kruhu svých nejbližších,“ vzkázal starosta Jiří Růžička.
 
Tuto neděli mikulášská družina zavítá i k domovům pro seniory. Jejich obyvatelům předá za zpěvu písní dárky. Více k programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…