Zlín: Rekonstrukce komunikace ulice J. Staši a ulice Tyršova – Malenovice I. a II. etapa“

03.05.2015 14:48

V roce 2014 byla zahájena rekonstrukce komunikaci ulic Masarykova, Švermova, J. Staši a Tyršova (tzv. stará malenovská cesta), která tvoří základ dopravního systému v jižní části Malenovice. Ukončení těchto stavebních prací je naplánováno v listopadu tohoto roku. Investorem výše uvedené stavby je statutární město Zlín.

Zlín: Rekonstrukce komunikace ulice J. Staši a ulice Tyršova – Malenovice I. a II. etapa“
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Realizaci stavby bude vytvořeno plnohodnotné dopravní propojení ulic Masarykova, Švermova, J. Staši a Tř. Svobody, kde předmětná křižovatka bude rekonstruována na okružní křižovatku se čtyřmi paprsky.

Součástí realizace díla je také rekonstrukce úseků ulice Masarykovy (k hranici její rekonstrukce provedené v rámci úprav silnice I/49), ulice Švermovy s úpravu koryta potoka Baláš a jeho zatrubnění, nové připojení ul. Palackého na ul. Švermovu včetně nově zbudovaných 18 parkovacích stání. Pro zajištění bezpečnosti chodců budou vybudovány dělící ostrůvky. V souvislosti se stavbou je nutné provést řadu přeložek technických sítí, posun chodníků a úpravy přilehlých ploch.

Potřeba rekonstrukce uvedených komunikací je dána jejich nevyhovujícími parametry a špatnou kvalitou konstrukce vozovky.

V letošním roce se pokračuje na přeložkách inženýrských sítí, veřejného osvětlení, napojovacích paprscích komunikací i chodníků, sadových úpravách a prstenci okružní křižovatky.

V průběhu realizace stavby nastala a ještě nastávají omezení dopravy, kterým se nebylo možné vyhnout. Za způsobené komplikace se všem řidičům a občanům omlouváme.

Věříme, že zlepšení dopravního napojení ocení především řidiči, také občané bydlící v této lokalitě, ale i návštěvníci hradu Malenovice.

Celkové náklady předmětné stavby činí 49,5 mil. Kč. Hlavním partnerem při přípravě a realizaci akce je Zlínský kraj, který statutárnímu městu Zlínu poskytne účelovou investiční dotaci z rozpočtu Zlínského kraje ve výši 4,5 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…