Zlín: Ukrajinské děti se budou zapisovat do škol

20.05.2022 13:02 | Tisková zpráva

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy stanovilo, že zápisy ukrajinských dětí do škol na školní rok 2022/2023, se uskuteční v termínu od 1.6.2022 do 15.7.2022. Zápis do škol zřizovaných statutárním městem Zlínem je soustředěný do dvou dnů, přičemž jeden termín je určen pro základní školy a jeden termín pro mateřské školy.

Zlín: Ukrajinské děti se budou zapisovat do škol
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„S řediteli škol zřizovaných statutárním městem Zlínem, jsme se dohodli, že den zápisu bude jednotný pro všechny základní školy  a rovněž bude jednotný pro mateřské školy. Tímto rozhodnutím chceme ukrajinským zákonným zástupcům dětí ulehčit orientaci při zapisování do škol. Proto je zápis do základních škol soustředěn do jednoho dne a stejně tak je stanoven jeden den pro zápis do mateřských škol,“ vysvětlila náměstkyně primátora města Zlína Kateřina Francová.

Z  á  p  i  s

ukrajinských dětí do základních škol pro školní rok 2022/ 2023 se koná v příslušných základních školách 15. června 2022 od 13 do 15 hodin.

Z  á  p  i  s

ukrajinských dětí k předškolnímu vzdělávání do mateřských škol, pro školní rok 2022/2023 se koná v příslušných mateřských školách 2. června 2022 od 13 do 15 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…