Znojmo: Na Šramlfestu zahrají i kapely z Německa, Rakouska či Polska

15.07.2018 10:36

Osm kapel a tři divadla uvidí letos návštěvníci 11. ročníku festivalu alternativní kultury Šramlfest. Těšit se mohou například na sedmnáctičlenný mnichovský Express Brass Band, divoké Poletíme? nebo obnovené Nylon Jail. Festival své brány otevře v pátek 27. července a bude pokračovat i v sobotu 28. července přímo v centru Znojma v lokalitě zvané Kára.

Znojmo: Na Šramlfestu zahrají i kapely z Německa, Rakouska či Polska
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Organizátoři letos rozšířili svůj záběr, a tak více než polovina kapel na jih Moravy přijede ze zahraničí. „Před dvěma lety jsme přivezli velkou balkánskou dechovku. Tentokrát jsme se po žestích ohlédli na západě,“ popisuje hudební dramaturg festivalu Jan Krejčí. Svojí neuvěřitelnou směsí žánrů z různých koutů světa tak festival rozpumpuje Express Brass Band. „Nebojíme se ale ani experimentovat, a tak letos Znojmu představíme i více elektronické německé duo Pollyester,“ říká Krejčí. Diváci uvidí i neotřelou hudební show v podání rakouské pouliční bluesové formace DeadBeatz. Přijede i krakowské trio The Flash! se svým originálním mixem jazzu, rocku a punku. Na Káru se také vrátí legenda slovenské alternativní scény Korben Dallas.

Neméně zvučná jména budou zastupovat i hudebníky z Moravy a Čech. Po několikaleté přestávce se na hudební scénu vrací Nylon Jail. „Tato olomoucká kapela nám proklouzla mezi prsty už před třemi lety. Než stihla na Šramlfestu vystoupit, tak se rozpadla. Teď je zpátky. Jsme přesvědčeni, že v tak dobré formě jako před rozchodem, kdy pro Nylon Jail byly charakteristické energické koncerty a hudebníci sbírali jednu hudební cenu za druhou,“ říká předseda spolku Na Věčnosti, který akci pořádá, Ivoš Bílek. Energií oplývají i vystoupení Poletíme?, kteří letos na jaře vydali novou desku. Trojici tuzemských kapel doplňuje rytmická poslechovka Soundokan.

Netradiční gurmánská nabídka

Pro malé návštěvníky budou kromě tradičního dětského workshopu hrát i dvě divadla. Pražští 100 opic ukážou svoji pohádku o jinakosti. Na draka v trochu jiné roli se děti mohou těšit i v představení jihlavského divadla De Facto Mimo. Dospělí si zase po setmění budou moci vyzkoušet interaktivní videoinstalaci Ethernity Brothers nebo obdivovat žonglérská a magická kouzla Cink Cink Cirku. Atmosféru páteční noci Na Káře doplní i úplné zatmění měsíce, které bude nejdelší v tomto desetiletí. Jako každý rok organizátoři podpoří dražbou uměleckých děl i místní výtvarníky.

Šramlfest připravuje i netradiční gurmánskou nabídku pro vegetariány i masomilce. Nebude v ní chybět vietnamská polévka pho nebo lahůdky na woku restaurace Na Věčnosti. Kozí a ovčí speciality na grilu, španělská paella či Hansův guláš.

Vstupné na Šramlfest zůstává stejné jako loni. Jednodenní návštěvník zaplatí 250 Kč. Dvoudenní vstupenka bude stát 400 Kč a sponzorské vstupné 500 Kč. Akce by se nemohla uskutečnit bez podpory města Znojma, Jihomoravského kraje Ministerstva kultury a Znojemské Besedy a dalších sponzorů. Podrobnosti zájemci naleznou na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…