Heger (TOP 09): Prachatický hospic si zaslouží naši úctu

26.10.2015 20:37

„Hospicová péče je určena pacientům, u kterých už medicína vyčerpala své možnosti. Přesto - nebo právě proto mají tito lidé právo na takovou péči, která respektuje jejich důstojnost, zachovává kvalitu jejich života a dodává člověku i potřebnou spirituální podporu a pocit, že na svou nemoc nezůstali sami. Zvláště oceňuji, že prachatický hospic poskytuje i domácí hospicovou péči, která umožňuje pacientovi zůstat co nejdéle v bezpečí rodinného prostředí,“ uvedl na adresu desetiletého působení prachatického hospice Leoš Heger.

 Heger (TOP 09): Prachatický hospic si zaslouží naši úctu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Exministr zdravotnictví Leoš Heger

Tomuto zařízení předával v roce 2011, tehdy ještě jako ministr zdravotnictví, Cenu Makropulos, která oceňuje projekty z oblasti zdravotní a sociální péče určené seniorům.

Na setkání se starostou města Prachatice Martinem Malým se hlavně diskutovala otázka financování obnovy památek. „Město Prachatice dává ze svého rozpočtu každoročně minimálně 5% ze svého 200 milionového rozpočtu na údržbu a obnovu památek. Dokonce si památky i kupuje, aby je mohlo opravovat. V tom je za jedno s filozofií jihočeské TOP 09, která péči o dědictví našich předků považuje za jednu ze svých priorit“, vysvětluje Tomáš Bouzek předseda jihočeské TOP 09.

V podvečer se bývalý ministr Leoš Heger setkal na půdě jihočeské hospodářské komory s místními podnikateli. „Nejvíce nás trápí nedostatek kvalifikované síly a to nejen ve zdravotnictví“, zaznívalo téměř ze všech stran. „Okres Prachatice totiž patří s dlouhodobou nezaměstnaností okolo 2% k nejnižším v republice. Důvodem je blízká hranice s Německem, kam hodně lidí po studiích odchází pracovat. Např. zdravotní sestra si vydělá 3x tolik než v Čechách“ říká předseda regionální organizace TOP 09 Jan Vozábal.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu