Ministr Ťok: Pokračujeme v modernizaci D1 a s dalšími velkými opravami, řidiče prosím o trpělivost

16.03.2018 10:50

Na nejvytíženější české dálnici mezi Prahou a Brnem začínají po zimní přestávce stavební práce. Opravovat se bude také Pražský okruh, most na dálnici D2, vozovka na několika úsecích plzeňské D5, ústecká D8 a hradecká D11 v blízkosti metropole.

 Ministr Ťok: Pokračujeme v modernizaci D1 a s dalšími velkými opravami, řidiče prosím o trpělivost
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Pokračování modernizace D1 může komplikovat dopravu o nadcházejícím víkendu na úsecích u Humpolce a Jihlavy, kde bude kvůli dopravnímu značení omezen provoz na jeden pruh v každém směru. Do konce března a v dubnu začnou stavební práce na celkem pěti úsecích.

„Brněnskou dálnici stavíme celou znovu za provozu, jsme zhruba v polovině všech prací. Řidiče prosím o trpělivost při zahajování jednotlivých staveb, kdy je nutné omezovat dopravu kvůli dopravnímu značení a umístění mobilních svodidel. Řidiči si budou muset opět zvyknout na bezpečnou osmdesátikilometrovou rychlost v modernizovaných úsecích, ale také na možné kolony,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Kromě modernizace brněnské D1 budou opravy na jaře pokračovat ve velkém také na dálnicích u Prahy, konkrétně půjde o opravu vozovek a mostů na Pražském okruhu, pravý jízdní pruh při výjezdu na plzeňské D5, příjezd po metropole po ústecké D8 nebo mladoboleslavské D10 či hradecké D11.

„Řidičům doporučujeme vždy před jízdou využívat stránek www.dopravniinfo.cz, kde najdou nepřetržité dopravní informace. Volat mohou také na bezplatnou linku a asistenční službu ŘSD 800 280 281, kde jsou operátoři připraveni poradit s průjezdností konkrétních tras nebo pomoct v případě poruch na dálnici,“ doplňuje ministr dopravy.

Aktuální informace o zahajované modernizaci D1 jsou ZDE, přehled velkých oprav na webu ŘSD, přehled právě realizovaných dálničních staveb a informace o nich lze najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …