TOP 09 požaduje na schůzi sněmovny informace k preventivním opatřením proti koronaviru

25.02.2020 22:08

Poslanci TOP 09 navrhnou příští týden na schůzi Poslanecké sněmovny v souvislosti s rychlým šířením nového typu koronaviru v Evropě zařazení mimořádného bodu „Informace vlády o preventivních opatřeních proti šíření koronaviru v České republice“.

 TOP 09 požaduje na schůzi sněmovny informace k preventivním opatřením proti koronaviru
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Nyní je jisté, že se koronavirus rozšířil po celé Číně a že velmi pravděpodobně nemá Čína situaci pod kontrolou. Situace v Itálii ukazuje jasně na to, že problém má i Evropa. Daleko lépe než hasit požár, je zavést preventivní opatření. A to je úkol vlády a ministerstva zdravotnictví. Prevence musí být vždy o krok napřed. A to v této situaci platí na sto procent,“ řekl Vlastimil Válek, místopředseda TOP 09.

„Chtěli bychom od vlády slyšet, jak je Česká republika připravena na případný boj s koronavirem. V této situaci je klíčová prevence a to znamená, že Česká republika bude muset přijmout případně i razantní opatření. Zařazení mimořádného bodu na schůzi sněmovny chceme proto, že koronavirus se rychle šíří i v Evropě. Nechceme dopustit paniku, ani na tomto tématu sbírat lacině politické body, ale pomoci vládě získat širokou politickou podporu pro kroky nezbytné k ochraně občanů České republiky,“ dodala Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.