ANO: Hejtman Červíček bere dva platy, přibyl jeden náměstek. Koalice začala „šetřit“

08.11.2020 21:31

Nová desetičlenná koalice Královéhradeckého kraje ukázala hned na prvním jednání zastupitelstva, jak to myslí s šetřením v krajském rozpočtu v době krize. Hejtman Martin Červíček si k platu senátora přidělil i plat hejtmana. Rozsáhlá koalice musela také uspokojit všechny své členy, a tak vzniklo jedno místo náměstka hejtmana v radě navíc.

ANO: Hejtman Červíček bere dva platy, přibyl jeden náměstek. Koalice začala „šetřit“
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Trochu mne překvapuje, že kumulaci funkcí hejtmana Červíčka podpořila za dvě místa v radě i Pirátská strana. Pokud nedokáží dodržet ani tak jednoduchý slib, jako je zamezení kumulace funkcí, nikdo jim nemůže věřit sliby další,“ říká Jaromír Dědeček, který byl dnes za opozici zvolen předsedou Kontrolního výboru zastupitelstva.

„Velmi naopak oceňujeme přístup pana náměstka Pavla Bělobrádka, který se svého krajského platu vzdal. Stejné jednání bych ale očekával i od hejtmana Červíčka,“ říká předseda zastupitelského klubu ANO Petr Koleta. Petr Koleta také navrhoval, aby předseda dopravního výboru zastupitelstva vykonával svojí funkci jako neuvolněný a ušetřené peníze kraj využil pro předsedkyni zdravotního výboru. Ani tento návrh však neprošel.

Zastupitel ANO Miroslav Kodydek je zklamaný, že placená pozice předsedkyně zdravotního výboru neprošla. „Tuto pozici si jako opozice samozřejmě nemůžeme nárokovat, ale zvláště v dnešní době je nutné věnovat se zdravotnictví naplno. A nejen kvůli koronavirové krizi. Čeká nás dostavba nemocnic v Náchodě, stavba nového pavilonu v Jičíně, chirurgických sálů ve Dvoře Králové, je nutné otevřít porodnici v Trutnově. Na tom je potřeba pracovat na plný úvazek,“ dodává Kodydek.

Nový hejtman Červíček přitom stanovil zdravotnictví a zvládnutí epidemie koronaviru za svůj hlavní cíl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…