ANO: Hlavním důvodem proč zastupitelé ukončili členství je, že nejsou na kandidátní listině

19.03.2016 22:32

Reakce Oblastního Předsednictva na odchod některých svých členů

ANO: Hlavním důvodem proč zastupitelé ukončili členství je, že nejsou na kandidátní listině
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Oblastní organizace Karlovy Vary nesouhlasí s vyjádřením zastupitelů, kteří ukončili členství v hnutí ANO, považuje jej za účelový a nátlakový krok, který odhaluje skutečné motivace bývalých členů našeho hnutí.

Krajská organizace Karlovy Vary má v současné době 123 členů. Zastupitelé Čestmir Bruštík, Pavel Andrejkiv, Renata Rojková, Jan Bárta a Vladimír Kvasnička (nebyl nikdy členem Hnutí ) kandidovali za Hnutí v říjnu 2014 a již v prosinci 2014 Rozhodčí a smírčí komise v Praze požadovala jejich okamžité vyloučení pro neshody v místní organizaci. Nakonec byla rozhodnutím této komise v prosinci 2014 zrušena celá místní a oblastní organizace Karlovy Vary. Předsedou oblastní organizace v tuto dobu byl Čestmír Bruštík. Organizace byla znovu založena v září 2015 ustavujícím sněmem, který si zvolil nové vedení oblastní organizace a situace se alespoň částečně stabilizovala.

Nicméně, je potřeba si uvědomit, že oblastní hnutí ANO v Karlových Varech byla až do svého znovuzaložení v září 2015 zakonzervovanou organizací, která nepřijímala nové členy a odmítala se jakkoliv rozšiřovat a porušovala tak účel a poslání každé oblastní organizace našeho hnutí. Hnutí má být otevřenou a svobodnou organizací, která přijímá nové členy. Předcházející vedení v čele s panem Bruštíkem v čele si ovšem chtěl s velkou pravděpodobností hnutí v Karlových Varech zprivatizovat, omezit možnou politickou soutěž a udělat si z hnutí klub pro pár vyvolených, kteří obsazují veškeré kandidátní listiny a funkce. Což odporuje přesvědčení a názorům jak ostatním členům krajské organizace hnutí ANO tak i celostátnímu vedení našeho hnutí. Není rovněž pravdou to, že by bylo uvaleno jakékoliv informační embargo – všichni členové měli a mají možnost kdykoliv získat informace o velikosti členské základny.

Hlavním důvodem proč zastupitelé ukončili členství v hnutí ANO je, že nejsou na kandidátní listině do krajských voleb. Což dokazuje skutečnou motivaci těchto lidí pro vstup do politiky a do našeho hnutí. Všichni naši členové hnutí obdrželi před konáním oblastních sněmů email s výzvou možné kandidatury v krajských volbách.

Přihlásilo se o jednu třetinu více uchazečů než je míst na kandidátní listině. Oblastní sněmy pak navrhly dle obdržených pravidel pořadí na kandidátní listině, pokud někdo nebyl spokojen, mohl svou odbornost více rozvést před krajským předsednictvem, které sestavovalo kandidátku a přesvědčit vedení organizace o doplnění na kandidátní listinu. Z karlovarských zastupitelů, z jejichž řad se ozývá kritika, nikdo tuto výzvu nevyslyšel.Kandidátka byla schválena jednomyslně. Na 45 místech kandidátní listiny najdete lékaře, ředitele městské policie, podnikatele, poslance, starosty, místostarosty nebo odborníky na veřejnou správu.

Vedení oblastní organizace v současné době vyzvalo všechny zastupitele, kteří ukončili členství v Hnutí ANO k rezignaci na funkci zastupitele města Karlovy Vary a na všechny další funkce (v dozorčích radách, představenstvech, komisích a výborech), které získali díky Hnutí ANO 2011, za které kandidovali v komunálních volbách. Výzva byla zastupitelům odeslána ve středu 16.března a mají se vyjádřit do 20.března.

Zároveň Oblastní Předsednictvo s krajským předsedou vyvolá jednání s koaličními stranami ohledně koaliční smlouvy, která v současné době, podle našeho názoru, již není platná.

Mgr. Hana Žáková – Oblastní předsedkyně Karlovy Vary

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.