ANO: Nebudeme „otroky“ mocenských manýrů panujících ve vedení města Mostu

30.09.2015 21:17

Členové Rady města se rozhodli rezignovat, přečtěte si proč.

ANO: Nebudeme „otroky“ mocenských manýrů panujících ve vedení města Mostu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vážený pane primátore, při posledních komunálních volbách jsme jako zástupci hnutí ANO 2011 díky voličům získali 6 mandátů v zastupitelstvu města Mostu. Byli jsme hnutím Severočeši Most vyzváni k uzavření Koaliční smlouvy ještě společně se zastupiteli KSČM. Tuto smlouvu jsme uzavřeli a jednali vždy v jejím souladu. Z titulu vzniklé koalice jsme získali 3 místa v Radě města Mostu, abychom se mohli aktivně podílet na jeho rozvoji a mohli plnit body volebního programu.

Bohužel nám toto nebylo umožněno a byl na nás neustále vyvíjen tlak, který se týkal osobních zájmů členů rady za hnutí Severočeši Most. Nikdy jsme nechtěli a nadále nechceme upřednostňovat zájmy jedince před zájmy občanů města Mostu. Tyto nátlaky vyvrcholily tím, že hnutí Severočeši Most vypovědělo koaliční smlouvu, a to z důvodu údajné „špatné komunikace“.

Velmi závažným a společensky nepřijatelným se však stal akt předsedy základní organizace Severočechů Most Ing. Jiřího Zelenky, který 16. 9. 2015 telefonicky VYHROŽOVAL krajskému předsedovi a manažerovi našeho hnutí, že pokud nebudou staženi do pátku 18. 9. 2015 do 15.00 hodin dva členové rady města Mostu, tak je „mediálně zničí“. Jedná se o ing. Bereniku Peštovou PhD. a Ing. Jana Schillera. Za tímto účelem byla dokonce hnutím Severočeši zorganizována kompromitující schůzka a po neuposlechnutí ze strany krajského vedení ANO 2011 nahrávka z této schůzky také patřičně mediálně zveřejněna. Tyto kroky jsou již předmětem vyšetřování orgánů činných v trestním řízení.

Vzhledem k těmto skutečnostem jsme se rozhodli, že nebudeme „otroky“ mocenských manýrů panujících ve vedení města Mostu. Nebudeme tiše podporovat vznik trafik určených pro věrné a oddané hnutí Severočeši Most. Nebudeme součástí machinací, spekulací a totalitních praktik jediného vládce. Za těchto okolností hnutí ANO 2011 odmítá nést politickou zodpovědnost za řízení a stav města Mostu.

Tímto Vám, pane primátore, oznamujeme naši REZIGNACI na funkce členů Rady města Mostu k 29. 9. 2015.

Ing. Berenika Peštová
PhDr. Ing. Jan Schiller
Ing. Vladimíra Ilievová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.