Adamec (ODS): Podle ČT Sněmovna zdražuje svoz odpadků a jeho likvidaci. To není pravda

02.06.2023 18:11

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

Adamec (ODS): Podle ČT Sněmovna zdražuje svoz odpadků a jeho likvidaci. To není pravda
Foto: ODS
Popisek: Ivan Adamec

Já děkuji. Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, já tedy musím říct, že vláda nikomu nic nezdražuje. Vůbec jsem nepochopil ten příspěvek. Chápu to, je to politika, jsme tady politické grémium, bavíme se tu o politice, ale tohle je pouhé zvýšení limitu - a jak ho která obec využije, je na ní. Já neznám současné ceny jako třeba kolegyně Peštová nebo kolega tady, starosta, bývalý starosta, za ty dva roky mi to uniklo, ale jestli si někdo myslí, že systém se zlevňuje a v budoucnu se bude zlevňovat, tak je na velkém omylu.

Odpadky jsou podle mě velký problém, bude potřeba je řešit. Budeme muset zavádět nové systémy separace, třídění, cirkulární průmysl, je toho celá řada a všechno to stojí peníze. Já v tuto chvíli opravdu nevím, jestli to zvýšení, ten limit - není to zvýšení - a ráno jsem četl v médiích na ČT24, že Sněmovna zdražuje svoz odpadků a její likvidaci. To není pravda. Tady se dělá jenom limit a limit neznamená to, že my - nebo nedejbože vláda - něco občanům zdraží, to je věc těch samospráv. Tak říkejme ty věci pravým jménem tak, jak jsou, a nedělejme z toho bramboračku. Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…