Babinec (NÁR.SOC): Otevřený dopis ministru zdravotnictví

08.09.2017 10:50

Otevřený dopis MUDr. Bohdana Babince, CSc., vedoucího kandidáta na kandidátce DSSS s podporou Národních socialistů pro volby do PS PČR v Praze, ministru zdravotnictví ČR, Ing. Miroslavu Ludvíkovi, na který do dnešního dne neodpověděl.

Babinec (NÁR.SOC): Otevřený dopis ministru zdravotnictví
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Vážený pane ministře,

já, jako starobní důchodce po 55leté lékařské praxi, s důchodem 13 000 Kč měsíčně, z 96 procent nevidomý, přemýšlím, jak od 1. 1. 2018 zmohu provádět elektronickou preskripci pro sebe a rodinné příslušníky.

Kde vezmu finanční prostředky na koupi počítače, lékařského programu, prostředky k placení připojení k internetu a jak to při svém hendikepu zvládnu obsluhovat.

Ale nejde pouze o mne, nýbrž i o aktivně působící lékaře – důchodce, aby ze zákona mohli elektronicky předepisovat léky.

To, že pojišťovny na jeden recept přispějí částkou 1,87 Kč, zaručí většině lékařů v důchodovém věku návratnost nutné investice cca za 100 let.

Odpovíte mi, proč musí být zákonem daná povinnost výhradně elektronických receptů? Proč se nemůže dostatečně inteligentní lékař rozhodnout sám? Co má dělat lékař v akutní situaci, když selže technika (zavirovaný program, výpadek elektřiny, porucha zařízení apod.), nepoškodí se tím pacient i lékař? Proč se lékař nemůže rozhodnout sám, zda bude používat preskripci elektronickou či klasickou, případně je v závislosti na momentální situaci kombinovat bez zákonem daného nařízení?

Děkuji za Vaši odpověď.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …