Babinec (NÁR.SOC.): Zapomnětliví politici

04.09.2017 17:02

Nevím, neznám, nepamatuji se. I tak by se dal charakterizovat soud, týkající se prodeje OKD, ke kterému se musel dostavit i premiér Sobotka. Jeho vyjádření, že neměl informace o tom, že by nebylo něco v pořádku, jsou opravdu úsměvné.

Babinec (NÁR.SOC.): Zapomnětliví politici
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Jedno je však pravda, nejen znalec a místopředsedové Fondu národního majetku ČR, kteří se zpovídají ze své činnosti, by měli být účastníky řízení. I další subjekty podílející se na tomto prapodivném prodeji, jež daly k němu doporučení, by měly být jeho součástí.

Bakala dostal jak doly, tak hornické byty za hubičku. Bez uzardění těžbu uhlí v OKD téměř zlikvidoval a získané finance vyvedl do zahraničí. Nejen zodpovědnost tehdejšího ministra financí, ale celé vlády a úřadujícího premiéra je třeba vzít v potaz. Rozhodovat musela vláda jako celek.

Ačkoliv zajisté ministr financí nese svůj podíl viny, není spravedlivé, aby se v této kauze „utopil“ pouze on. Je třeba také zapřemýšlet nad tím, jak dnes všichni jednotně křičí, že viníkem je Sobotka. Privatizační kauza OKD a spolu s ní i další „podivné“ projekty by zasloužily pozornost. Možná bychom nemuseli řešit nedostatek financí pro školství, zdravotnictví, sport i dopravu. A to je jen malá ukázka toho, kde jsou peníze potřeba.

Myslím si, že než plakat nad tím, kolik financí v naší republice chybí, by se mohli minulí i současní vládní představitelé zamyslet, zdali by se neměly urychleně dořešit nepromlčené finanční kauzy. Bakala si spolu s dalšími žijí v zahraničí v luxusu a nadbytku a naši lidé počítají každou korunu a snaží se šetřit především sami na sobě. Takovéto podmínky chceme zásadně změnit.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
vedoucí kandidát na kandidátce DSSS pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…