Babiš: Doufal jsem, že politici svou roli vezmou zodpovědně, ne že budou dětinsky utíkat do opozice

29.10.2017 20:41

Andrej Babiš na Facebooku

Babiš: Doufal jsem, že politici svou roli vezmou zodpovědně, ne že budou dětinsky utíkat do opozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ahoj lidi, jak jste mi před volbami psali, že si mám vzít aspoň pár dní volno, tak to moc nevyšlo. Jednáme o podobě sněmovny a budoucí vládě non-stop. Vím, že vaše trpělivost není nekonečná a brzo vás přestane zajímat, kdo má k čemu jaké výhrady. Tahle země potřebuje stabilní, novou, akční vládu s tahem na branku, která bude makat jako jeden tým. Nazvali jsme ji Vláda pro lepší Česko.

Už čtyři roky říkám, že se mají spojit všichni slušní politici bez ohledu na stranickou příslušnost a makat ku prospěchu téhle země. Tak, jak to dělali naši ministři čtyři roky. Proto jsem všem stranám, co se do Sněmovny dostaly, hned po vyhlášení výsledků pogratuloval a pozval je na jednání. Bohužel zase převládlo partajnictví. Místo, aby se s námi ostatní strany začaly bavit o tom, co je dobré pro tuto zemi a hledaly shody v našich programech, pořád jen pletichaří.

Doufal jsem, že to neustálé útočení na mou osobu byl jen předvolební boj a teď, když voliči rozdali karty, politici svou roli vezmou zodpovědně, ne že budou dětinsky utíkat do opozice. I když chápu, že tam mají místo na čtyři roky jisté.

My ale už nejsme žádní nováčci, věřím, že se vládu podaří postavit nejpozději do Vánoc, i když to ostatní blokují. Děláme pro to maximum. Zatím bohužel jako jediní. Nabídli jsme třeba že postavíme menšinovou vládu odborníků a v ní budou moct i ostatní strany realizovat svůj program. My totiž chceme pro naši zemi a naše lidi to nejlepší. A jsme ochotní pro to dělat i ústupky. I když jsme nejsilnější politická strana.

Já vím, že vstoupit do vlády s ANO je výzva. Naši ministři mají totiž za ty čtyři roky prokazatelné výsledky. Každý z nich se snažil udělat maximum, i když samozřejmě i oni mají rezervy ve vzájemné spolupráci. Teď jde o to, kteří experti nám pomůžou. Budeme mít vysoké tempo, takže to nebude snadný job pro nikoho.

Včera jsme oslavili 99 let od založení republiky. Pro mě to je zvlášť důležitý svátek. O to víc, že mě pan prezident pověřil, abych sestavil vládu. V sobotu jsem navštívil Obecní dům, kde byl 28. října 1918 podepsaný první zákon nově vzniklé Československé republiky - obyčejnou tužkou na jediném papíře sepsaný Aloisem Rašínem. Taky jsem měl tady v průhonické Sokolovně hrozně milé setkání se zástupci Československé obce legionářské a hrdiny z druhé světové války: 94letým generálmajorem Emilem Bočkem, 92letým brigádním generálem Václavem Kuchyňkou a 89letým podplukovníkem Tichomirem Mirkovičem. Byla to nesmírná čest. No a samozřejmě na Hradě jsem se zúčastnil předávání státních vyznamenání.

Přeju Vám všem fajn týden a nenechte se rozhodit tím, co teď vidíte v televizi. Je fakt směšné, jak mnou politici straší, že jsem ohrožení demokracie, když třeba i The Economist píše, že jsem proevropský politik a evropští politici už jasně řekli, že se mnou budou komunikovat. Včera jsem měl třeba na Hradě zajímavou debatu s Gerhardem Schröderem a Robertem Ficem. Jsem přesvědčený, že až sestavím vládu jako jeden tým, budou o nás v zahraničí mluvit s respektem. Spolu s Německem jsme nejprůmyslovější země na tomhle kontinentu a máme všechny předpoklady vrátit se na špičku Evropy. Uděláme pro to maximum.

Jo a děkuju Mladému ANO za tenhle dárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce