Bajer (Soukromníci): O současné politické situaci v České republice

20.09.2019 20:41

Předsednictvo Strany soukromníků České republiky i její členové velmi pozorně vnímají současnou situaci, kroky vlády ČR a vládní krizi, na jejímž počátku je svérázný a svévolný výklad Ústavy ČR prezidentem Zemanem.

Bajer (Soukromníci): O současné politické situaci v České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer

Vážení členové Strany soukromníků České republiky, její registrovaní sympatizanti, vážení občané, Strana soukromníků České republiky je součástí politického systému České republiky, je stavovskou politickou stranou živnostenského typu. Směřování a činnost Strany soukromníků České republiky určují „Základní programové teze“ a „Program Strany soukromníků České republiky 2017“. A doplnění k těmto základním dokumentům je aktivní reakce na aktuální vývoj v politickém dění a ve společnosti.

Předsednictvo Strany soukromníků České republiky i její členové velmi pozorně vnímají současnou situaci, kroky vlády ČR a vládní krizi, na jejímž počátku je svérázný a svévolný výklad Ústavy ČR prezidentem Zemanem. Výsledkem stranické diskuze jsou v reakci na nynější politickou a společenskou situaci následující body, ve kterých Strana soukromníků České republiky:

  • trvale nesouhlasí s elektronickou evidencí tržeb a s jejím rozšiřováním dalšími etapami, zahrnujícími další živnostenské činnosti,
  • negativně se staví ke stále rostoucímu počtu povinných dotazníků, hlášení a uměle a nesmyslně vytvářenému nárůstu administrativy, stejně jako nejrůznějších kontrol, což vše jen časově a kapacitně zatěžuje živnostníky a ubírá prostor pro ekonomicky smysluplnou činnost,
  • odsuzuje a nesouhlasí s navyšováním jakýchkoliv daní a zaváděním nových daňových povinností,
  • staví se proti porušování Ústavy ČR prezidentem Milošem Zemanem,
  • je připravena podporovat další diskusi a kroky vedoucí k vyslovení nedůvěry současné vládě ČR,
  • distancuje se od kroků ministra Karla Havlíčka (MPO), dřívějšího předsedy představenstva Asociace malých a středních podniků, který svým podílem a činností ve vládě ČR poškozuje soukromníky a drobné živnostníky,
  • trvá na transparentním vyřešení auditů Evropské komise řešících dotace podpory drobného podnikání, inovací a podpory zemědělství v ČR.

Uvedené odráží i usnesení XI. sněmu Strany soukromníků České republiky, které zavazuje stranu, aby v případě účasti v příštím parlamentu a vládě zajistila zrušení:

  • EET
  • kontrolní hlášení
  • protikuřácký zákon
  • zákon o minimální mzdě
  • a další zákony bránící rozvoji a svobodě soukromého podnikání a současně XI. sněm Strany soukromníků České republiky vyzývá Senát Parlamentu ČR, aby neschválil zákon o 3. a 4. vlně EET.

Petr Bajer,
předseda Strany soukromníků České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…