Bajer (Soukromníci): Takzvaní vládní odborníci napáchají do podzimu ještě mnoho dalších škod

07.06.2021 14:53

Úvodní projev pana předsedy Petra Bajera na XII. Republikovém sněmu Strany soukromníků České republiky

Bajer (Soukromníci): Takzvaní vládní odborníci napáchají do podzimu ještě mnoho dalších škod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer, předseda Soukromníků

Vážené delegátky, vážení delegáti, vážení hosté

Děkuji vám, že jste přijali pozvání na tento dvojsněm. Záměrně říkám dvojsněm, a to vzhledem ktomu, že jsme v loňském roce nebyli schopni, kvůli vývoji pandemie covid19 a především kvůli neustále novým a novým restrikcím vlády, najít dostatečně včas termín ke konání loňského sněmu. Po mnoha odkladech nám nakonec nezbylo nic jiného, než připravit až tento sněm, již v tradičním červnovém termínu.

Dnešní sněm má 2 části. Dopolední do cca 13 h, kde především vystoupí naši vzácní hosté, a část odpolední od 14h pracovní, kdy v rámci stanov musíme schválit potřebné dokumenty a dovolit nové členy Rozšířeného předsednictva.

Vážené delegátky, delegáti, vážení hosté.

Na stavovskou Stranu soukromníků České republiky, která navazuje na svoje prvorepublikové předchůdce, je vytvářen stále větší tlak, úměrný tomu, jak je v naší zemi zacházeno především s OSVČ, drobnými a středními podnikateli. V obrovské míře se to pak týká především živnostníků ve službách. My, Soukromníci, tedy politická strana, která je jedinou legitimní politickou sebeobranou právě těch nejmenších, jsme si plně vědomi, že se živnostníci a podnikatelé v posledních letech stali doslova lovnou zvěří předchozí i současné vlády ČR. Vládní koaliční strany (ta současná s vydatnou podporou komunistů) nevynechaly jedinou příležitost, jak nás zatížit dalšími regulacemi, byrokracií, daněmi, poplatky, šmírováním a rostoucí úřední šikanou. V době covidu 19 se jejich tlak proti nám drobným ještě zostřil. Často v rozporu se zákony či ústavou, nařizovali je někteří ve střetu zájmů, někteří skuteční odborníci, jaké svět neviděl. Tito na nás uvalili lockdown, zavřeli nám či okleštili živnosti a následně nás odbyli nedostatečnými kompenzacemi.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

Proti tomu ti velcí, např. nadnárodní firmy a řetězce, tržili několikanásobně více než v době před covidem19 a bohatli. Jejich příjmy samozřejmě skončí ve velké míře v zahraničí, v mateřských společnostech. Proti tomu nedostatečné kompenzace pro zbytečně zavřené živnosti, stejně jako nesmyslné hýření finančními prostředky ze státního rozpočtu, prakticky nulové šetření v mandatorních výdajích a nulová redukce rozežranosti státu, dostávají naši zemi do nezáviděníhodné situace. Naše země se díky „odborným“ krokům naší vlády obrovskou rychlostí zadlužuje, ekonomicky pokulhává a drobný podnikatelský sektor prožívá velmi krušné časy. Já mám velkou obavu z toho, že se situace bude ještě zhoršovat. I proto, že tit otakzvaní vládní odborníci napáchají do podzimu ještě mnoho dalších škod. Pokud tedy nepůjdou co nejdříve „OD VÁLU“, budou chtít své chyby a problémy řešit jen a jen dalším ždímáním nás všech aktivních občanů, tedy těch občanů, kteří svojí prací vytvářejí obrovské hodnoty.

Jsem přesvědčený, že právě proto jsou pro Soukromníky s velkým i malým S podzimní volby těmi nejdůležitějšími. Řekl bych existenčními.

Strana soukromníků České republiky vždy hledala spolehlivé spojence a se spojováním pravicových stran má své zkušenosti. Někdy velmi dobré a jindy zase smutné. O těch smutných nechci příliš hovořit. Ostatně dvě účelové a nesourodé koalice, kdy například údajný bojovník za podnikatele v podobě údajně pravicové ODS se spoje se spoluviníkem restrikcí vůči podnikatelům, v podobě údajně středové KDU-ČSL, která seděla v minulé vládě, mluví za vše. I proto jsem přesvědčený o správnosti spojenectví s našimi partnery a o tom, že pro tradičního, znechuceného pravicového voliče je právě spojenectví Soukromníků, Svobodných a Trikolory alternativou, která je osloví. S oběma stranami jsme již v minulosti v těch či oněch volbách kandidovali. Zkušenosti, ať už kladné, ale i záporné, musíme vyhodnotit tak, abychom byli úspěšní. Vždyť si všichni, co tu sedíme, uvědomujeme, že stojíme před historickým milníkem, který rozhodne o budoucnosti svobody, života a soukromého podnikání v naší zemi. Právě proto apeluji na jednotu, a to jak uvnitř stran, tak v rámci úzké spolupráce všech tří našich subjektů. Musíme co nejdříve oslovit a sjednotit všechny živnostníky a podnikatele, prostě všechny aktivní občany. Vážení Soukromníci. Musíme být úspěšní. Musíme do Poslanecké sněmovny vrátit zdravý rozum.

Musíme tam vrátit skutečné zastánce živnostníků, řemeslníků, poskytovatelů služeb a všech, komu vadí neustálé oklešťování svobod, často i za cenu porušování českých zákonů. Naším voličům musíme garantovat: žádný LOCKDOWN, žádné zavřené školy, žádnou diskriminaci a 100 % náhrad škod, které vzniknou rozhodnutím státu.

Jsme připraveni provést důslednou antibyrokratickou revoluci, zvýšit vymahatelnost práva, podpořit nové živnostníky a podnikatele a nastartovat kulhající českou ekonomiku.To vše nejen slibujeme, to vše uděláme.

Žádám vás o maximální aktivitu a pracovitost v kampani, která právě začíná. Jen vy, naši členové, sympatizanti, rodinní příslušníci, obchodní partneři a kamarádi, máte tu sílu přesvědčit ty další ve svém okolí a spustit lavinu, díky které úspěšní budeme. Pokud se nám toto povede, troufám si říci, že náš výsledek v podzimních volbách bude dvojciferný. Pak budeme mít silný mandát, díky kterému nás v Poslanecké sněmovně bude vidět i slyšet, díky kterému zastavíme devastaci svobod a ekonomiky. Zastavíme kopání do všech, kdo jsou páteří ekonomiky, jsou aktivní a vytvářejí hodnoty, díky kterým se v Čechách bude dobře žít. Čeká nás hodně práce, ale pokud budeme jednotní, DOKÁŽEME TO.

Petr Bajer
předseda Strany soukromníků České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě