Balaštíková (ANO): Dohoda - pohoda - Výborný

16.12.2023 14:16 | Komentář

Ministr zemědělství Výborný má za sebou už pět měsíců ve vládě, ale dosud žádný hmatatelný výsledek. Přiznal na začátku, že se v zemědělství moc nevyzná, ale že se rychle rozkouká.

Balaštíková (ANO): Dohoda - pohoda - Výborný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

To vypadalo sympaticky, ale skutek utek. Pan ministr stále věří, že když je nějaký problém, stačí se s příslušnými lidmi sejít a pohovořit. Oni se všichni před ministrem posadí na zadek a problémy se vyřeší. Jak je vidět, nevyřeší.

Maloobchodní řetězce poseděly s ministrem i s premiérem, ale svou cenovou politiku řídí pořád stejně. Na pultech opět přituhuje a bude ještě hůř, protože stoupnou dovozy. Dotace seškrtali a ponechali v platnosti přesun podpory od velkých farem k malým a středním. Tato sázka na ekologické zemědělství je stejný zločin, jakým byla původní podpora solárních elektráren nebo privatizace ČEZu, vodovodů a kanalizací a dalších strategických podniků. Podráží to nohy farmám, které nás živí.

Dotace od nich putují k drobným zemědělcům, kteří ani nemusejí nic pěstovat - dostanou peníze daňových poplatníků prostě za to, že jsou malí. Pan ministr - pohodář neochrání zřejmě ani vinaře před spotřební daní, prostě nula, nula, nic. Hlavně, že se se všemi sejde a všechno projedná. Toho se ovšem pane ministře nenajíme!

Převzato z profilu političky.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

20:03 Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

Jedním z nejikoničtějších symbolů jižní Moravy je mohutná zřícenina hradu Děvičky v Pavlovských vrší…