Balaštíková (ANO): Jak vláda zametá s protesty

04.03.2024 7:17 | Komentář

Čeští zemědělci mají mnoho důvodů protestovat proti podmínkám, do kterých je tato vláda dostala. Týká se to bez výjimky všech.

Balaštíková (ANO): Jak vláda zametá s protesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Prvním krokem vlády bylo „divide et impera“, tedy rozděl a panuj, což vláda pod taktovkou Bruselu udělala tím, že změnila poměr redistribučních plateb ve prospěch malých farem a na účet velkých. Jenomže to zemědělce nerozdělilo zcela. Vláda sice dál houževnatě mluví o podpoře malých a středních, dokonce už teď hlavně těch středních farem, ale celý systém tzv. Jednotného zemědělského trhu, nesmyslné ekologické normy a pronikání nestandardní zemědělské produkce z Ukrajiny se týká všech, dokonce i zahraničních.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50029 lidí

Tak se v našem zemědělství vlna nespokojenosti zvedla a vyústila v první větší protestní akci. Bohužel se k ní přisáli někteří politici a snažili se přiživit na protestu, který byl ve své podstatě neagresivní a hlavně odborný.

Tato diletantská vláda, která do čela zemědělství postavila zcela nekompetentního ministra, potřebuje některé základní souvislosti pochopit. Když budou o všech problémech pouze tvrdit, že je vyjednávají, že na nich pracují a že spějí k dohodě, obilí mezitím dvakrát dozraje a krávy porodí telata… Nebo také ne, protože už nebude na krmení ani na zasetí.

Političtí paraziti přehlušili argumenty zemědělců a zároveň dali vládě záminku, aby za věcnými protesty hledala politické cíle, a všechno to pak smetla ze stolu poukazem na proruské živly. To se jí ovšem tak úplně nepovede, protože krize v českém zemědělství pokračuje a týká se nás všech.

Tak, jak situace dnes stojí, čeká nás další zdražování potravin, další pokles vlastní živočišné i rostlinné produkce, další růst dovozů a další znehodnocení krajiny. Věřím tedy, že další protesty zemědělců se nestanou kořistí politických parazitů, že odolají podobným kůrovcům a že naplno zazní, jaká je v českém zemědělství situace a co je podle zemědělců třeba změnit.

Jsou to i věci, které moc neladí se současnou politikou Bruselu, ale vláda bude muset do tohoto jablka kousnout a také přestat v Bruselu jen kývat. Ostatně – nebude sama. Zemědělci protestují i v dalších zemích EU.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

18:09 Farský (STAN): Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.