Balín (OMMO): Japonské harakiri je věcí cti, to české levicové je jen hloupost

24.11.2016 10:15

Mohou číst a dívat se i ti méně otrlí, co nemají rádi příliš mnoho krve. Krev teče jen při harakiri o čest. To české levicové je evidentně jen a jen o hlouposti...

Balín (OMMO): Japonské harakiri je věcí cti, to české levicové je jen hloupost
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

České elity od vzniku samostatného československého státu, tehdy v roce 1918 společného státu Čechů a Slováků, se tak nějak vždy obracely a obracejí ke vzorům za hranicemi. Začátek naší státnosti byl logicky modelován dle západních vzorů, Francie, Anglie, chcete-li i USA. Pak následovalo po neblahých zkušenostech a výsledků 2. světové války příklon k vzorům, resp. jednomu vzoru na východě, k bývalému SSSR. Dnes to jde až tak daleko, že bychom dle jednoho z nejvyšších ústavních činitelů měli toto východní směřování, byť rovněž s nepříliš šťastnou historickou zkušeností, rozšířit a vedle Moskvy vzhlížet ještě mnohem dále na východ. Je nám dávána za vzor a pasovaná do role spasitele Čína. Že již na začátku není vidět jiný, byť jde o smlouvy bilaterární, než jen jednostranný profit je přeci jen výsledkem práce různých škarohlídů a nepřejícníků, pražské kavárny a jiných „protizemanovských“ center.

Koho by napadlo, že v tomto „východním směřování“ právě nejsilnější vládní levicový subjekt ČSSD zajde ještě mnohem dále, až do čínského Pekingu, a zhlédne se v jednom ze samurajských zvyků v harakiri. Jak jinak totiž nazvat to, co naprosto nesmyslně, bez většího důvodu, ale zřejmě o to většího ponoukání, neznámo odkud, spustil její předseda a premiér v jedné osobě B. Sobotka. Jestliže snad hledal nějaký doklad pro čest ČSSD, vždyť harakiri bylo věcí cti každého samuraje po prohrané bitvě, selhání apod., pak notně ujel a obávám se, že jeden z vyměňovaných ministrů J. Dienstbier má pravdu. Říká totiž, že ti, co dnes našeptávají a kterých se měl Sobotka a ČSSD zbavit již po tzv. lánské schůzce s potencionálním likvidátorem ČSSD prezidentem M. Zemanem, se nakonec zasadí o konec právě B. Sobotky. Konečně „boj růží“ již začal a nemá souvislost jen s nadcházejícím sjezdem této strany na jaře 2017.

Vlk se nažere a koza zůstane celá

B. Sobotka si možná svůj přehmat uvědomil a ve snaze utlumit „poradenské hlasy z poza buka“, začal zastírací manévr jakýchsi bilančních pohovorů s dalšími, resp. všemi ministry své koaliční vlády. Výsledek je evidentně dopředu ložený. Pohovory proběhnou, vlk se nažere a koza zůstane celá. Nikdo z nich nebude muset odejít a nikdo z nich nebude odejit. Ani A. Babiš za ANO, ani P. Bělobrádek za KDU-ČSL nemají zájem a ani chuť na své ministry sahat něco málo přes rok do konce mandátu této vlády. Samozřejmě vydrží-li a neudělá v tom nějaký další problém probíhající „boj růží“, což je však málo pravděpodobné. Pravděpodobnější je, že současné kroky Sobotky, režírované zřejmě zdatným režisérem spolu s případným neúspěchem či nevýrazným výsledkem ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR, budou dávat jeho jistě ne neznámým vnitřním odpůrcům ještě lepší důvod jej odstranit. Konečně je to jakýsi docela osvědčený a ozkoušený kolorit zbavování se svých přes předchozí problémy držených vůdců. Komické je, že těmi kdo je likvidují, jsou právě až příliš často lidé napojení na podnikatelské lobby, s charakterově poněkud pochybnými přístupy, a nechybí mezi nimi i doslova nýmandi, kteří dokáží jediné - být v závětří, nic moc nedělat, ale vždy po bitvě přispěchají s oním obligátním – my jsme to říkali, my jsme vás varovali, rychle se jej zbavit. Zejména když jim pak z toho něco kápne, byť je to třeba „jen“ o dalším volebním období, záruce malé, ale slušně placené funkce v nějakém orgánu sněmovny či jen zastupitelstva kraje či města, a nejlépe obojího či všeho toho dohromady.

„Levicové harakiri“ i „boj růží“ nesmyslně, bez příčiny a zásadnějšího důvodu odstartované B. Sobotkou nyní již běží, žije a bude žít svým životem. Životem, jehož výsledkem s velikou mírou pravděpodobnosti bude konec iniciátora z řad ČSSD a volební profit hnutí ANO A. Babiše. Myslím, že již nyní se na Hradu chystají oslavné fanfáry a bohaté rauty. Nebojme se, na nás v „podhradí“ také něco zbyde, vždyť levicové subjekty, a ČSSD zejména, se vždy starají o blaho skoro většiny z nás. Když nic jiného, tak minimálně jít jednou za čtyři roky k volbám, ale i častěji, protože voleb je skutečně na tak „velkou zemi“, jakou je ČR, hodně. Tak hlavně šťastnou ruku, dobrý obraz a zvuk při sledování přímého přenosu „levicového harakiri“. Mohou se dívat i ti méně otrlí, co nemají rádi příliš mnoho krve. Krev teče jen při harakiri o čest. To české levicové je evidentně jen a jen o hlouposti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…