Baloun (ODS): Bezmála osm tisíc respirátorů rozvezl obvod mateřským a základním školám

10.10.2020 10:23

Ze státních hmotných rezerv uvolnila vláda 2, 9 milionu respirátorů FFP2, které byly přes kraje rozeslány do škol a školských zařízení. Zaměstnanci z řad pedagogů i nepedagogů dostanou po desíti kusech, aby se mohli chránit před rizikem nákazy nemoci Covid – 19.

Baloun (ODS): Bezmála osm tisíc respirátorů rozvezl obvod mateřským a základním školám
Foto: ODS
Popisek: ODS

Školy a školská zařízení jsou pokládána za jedny z nejrizikovějších míst, kde se toto onemocnění může šířit, a proto je třeba předejít možné nákaze pracovníků ve školství.

„Nechtěli jsme zbytečně čekat a urychleně jsem si tedy vyzvedl bezmála osm tisíc těchto respirátorů,“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který je osobně autem distribuoval do všech jedenácti mateřských a desíti základních škol v obvodu. „Byť do naší gesce patří jen mateřské školy, nabídl jsem pomoc i při distribuci respirátorů do základních škol. Je to při jedné cestě a jde o zdraví nás všech.“ dodává Petr Baloun.

Respirátory byly ve středu 7 října rozvezeny příslušníky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje na určená distribuční místa jednotlivých obcí s rozšířenou působností. Odtud jsou pak rozváženy do jednotlivých školských zařízení.

„Jsem rád, že jsme mohli urychlit distribuci roušek do škol a doufám, že dodané respirátory splní svůj účel a pomohou v této těžké situaci,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…