Baloun (ODS): Vedení obvodu představilo veřejnosti plán revitalizace vnitrobloku Korandova

30.07.2022 7:37

Ve čtvrtek 28. července se vedení obvodu sešlo s občany vnitrobloku Korandova/Plachého, aby jim představilo návrh studie revitalizace vnitrobloku, kde bydlí a vyslechlo také jejich připomínky a náměty.

Baloun (ODS): Vedení obvodu představilo veřejnosti plán revitalizace vnitrobloku Korandova
Foto: ODS
Popisek: ODS

Revitalizaci začal připravovat Městský obvod Plzeň 3 jako akci navazující na rozsáhlou rekonstrukci domů ve vlastnictví města Plzně. Stávající vnitroblok je celkově neupravený a za hranicí své morální i technické životnosti. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39131 lidí
Vnitroblok je bohužel zatížen stavbami středotlakého plynovodu, vedením vysokého napětí a nevzhlednými garážemi při vstupu. Po jejich případném získání do majetku města, je navrženo v budoucnosti, tyto garáže odstranit. To jsou zásadní limity pro využití a řešení tohoto území.

„V rámci řešení revitalizace vnitrobloku je preferováno jeho celkové zklidnění vůči stávajícímu stavu s velkým důrazem na relaxační a sportovní vyžití obyvatel a návštěvníků,“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Studie proto počítá s parkovacími místy jen ve vstupní části vnitrobloku a v další jsou již jen místa pro invalidy a parkoviště K+R pro vystupování a nastupování dětí z 16. mateřské školy. V centrální části vnitrobloku je navrženo dětské hřiště a dvě sportovně relaxační plochy pro větší děti a dospělé. V nejzadnější části najdeme klidovou zónu se zelení a mobiliářem pro odpočinek a komunitní setkávání. Dalším zajímavým prvkem by se mohla stát multifunkční sportovní hřiště s umělým povrchem pro volnočasové kolektivní sporty.

„V rámci revitalizace dojde k celkové rekonstrukci povrchů vozovek a vybudování nové dešťové kanalizace, nicméně bude preferováno maximální možné zasakování a akumulace dešťových vod pro zajištění vhodných životních podmínek nově vysázené zeleně,“ dodává Petr Baloun.

Z důvodu dlouhodobých požadavků občanů na zvýšení bezpečnosti a klidu celé lokality bude vnitroblok připraven na zavedení tzv. režimového přístupu, kdy v nočních hodinách bude přístupný pouze pro obyvatele přilehlých domů.

Na veřejné projednání se dostavilo poměrně hodně občanů a diskuse byla velmi hojná, místy napjatá, ale férová a hlavně podnětná. „Především bych chtěl poděkovat všem, kteří dnes na veřejné projednávání přišli, podělili se s námi o své názory a poskytli nám cenné podněty. Ti, kteří se dostavit nemohli a mají nějakou připomínku, mohou ji zaslat na moji e-mailovou adresu Baloun@plzen.eu nejpozději do 7. srpna 2022,“ uzavřel Petr Baloun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …