Baránek (Soukromníci): Kdo má jiný názor, už zase dostává přes hubu

06.04.2016 9:10

Před příjezdem čínského prezidenta jsem se dozvěděl z úst pana prezidenta Zemana a pana předsedy vlády Sobotky, tedy dvou v současnosti funkcí nejvlivnějších politiků, že návštěva z Číny je pro nás událostí desetiletí. Řekl jsem si, že pro mne určitě ne, od roku 1989 naši republiku navštívilo několik osobností, které pro naši cestu z komunismu k demokracii měli neskonale větší význam. Řekl jsem si, ať se levičáci vykecají.

Baránek (Soukromníci):  Kdo má jiný názor, už zase dostává přes hubu
Foto: SsČR
Popisek: Rudolf Baránek

Poprvé mně zatrnulo, když jsem večer v televizi viděl, jak dnešní Evropská třída v Praze, dříve Leninova, je ověnčena vlajkami s rudou hvězdou. Druhý den jsem si Evropskou projel a bylo mně špatně od žaludku. Vzpomněl jsem si, že když jsem se někdy kolem roku 1975 vracel se „svým“ náklaďákem Praga S5T z Chomutova a asi 1 km před letištěm mne zastavila policie s tím, že musíme čekat, než přistane a odjede na Hrad milovaný vůdce korejského lidu KIM – IR – SEN, tedy děda dnešního  milovaného vůdce, kterému lid říká Jasné slunce. A je jedno, kolik jich popraví, je jedno, že hlady okusují kůru ze stromů, milují ho. Když nás po třech  hodinách pustili na průjezd Prahou, hlavní ulice byly ověnčeny vlajkami s rudou hvězdou a paní učitelky odváděly děti s mávátky. Nezapomenutelné.

Jak se nyní blížil termín čínského příjezdu, začalo být jasné, že naši levicoví vládnoucí pánové, z nichž mnozí byli hrdí členové KSČ a dalších dobových organizací, pro nás chystají názornou ukázku toho, kam by se měla naše republika ubírat, pokud je ve volbách pravice neporazí. Pan prezident Zeman přes čínskou televizi brilantní a svižnou angličtinou vzkázal, že teď konečně se naše republika vymanila ze jha NATO a EU a začíná dělat svobodnou zahraniční politiku. A aby bylo všem jasno, „zazní i dělové salvy na důkaz nerozborného přátelství“. Já osobně panu prezidentovi za jeho otevřenost děkuji. Dal velké razítko na to, že naši pánové to s rudými hvězdami myslí vážně. To jsme ještě nevěděli, že nám předvedou více věcí z komunistického folklóru. Přijelo cca 200 důstojníků čínské tajné policie, usměrňovali nadšené čínské mávače a velmi agresivně zasahovali proti českým občanům, kteří projevovali jiný názor. A je to zpátky, kdo má jiný názor, dostane přes hubu. To nebyli čínští kuchaři a číšníci z restaurací v Praze. Tito pánové jsou na podobné události dobře vycvičení. Doteď ale mydlili jenom Číňany, v rámci vstupu čínských investic do ČR rozšířili  svoji působnost. 

Na závěr bych se chtěl zmínit ještě o jedné velmi vážné záležitosti. Nezapomeňte na instituci, která má název Česko – čínská obchodní komora. Tato komora vše, co se týkalo čínské návštěvy v Praze, zajišťovala, včetně tlučení českých demonstrantů. Tvrdím, že na scénu přišel spolek, který může být pro další vývoj v České republice velmi nebezpečný. Jedním z největších čínských problémů je všudypřítomná korupce, od posledního Číňana po Ústřední výbor Komunistické strany Číny. Takže černých peněz na podporu levice ve volbách bude z Číny dost, soudruzi se teď přece osvědčili, není potřeba měnit. Takže zákony o střetu zájmů a financování politických stran budou k smíchu. Pánové si poradí. Určitě jste si také všimli, v jakém hlubokém předklonu před Číňany byli naši kapitáni velkého průmyslu. Ti  se za jeden navíc vyvezený soustruh a pět bedýnek piva prodají komukoliv. Jsou to pořád ti stejní, kteří byli ve stejně hlubokém předklonu před Václavem Klausem a ODS. Není nad pevnost postoje a rovnost páteře. Velkým dirigentem Česko – čínské komory je bývalý ministr obrany a někdejší šéf ČSA. Jeho rozhodování na ministerstvu obrany dávali do pořádku tři následující ministři, ČSA to štěstí nemělo. Bylo před krachem a proto prodáno za cenu, za kterou koupíte půlku motoru dopravního letadla BOEING 747, no, nekupte to. A k tomu dostali označení OK, které nám záviděl celý svět. Něco povzbudivého na závěr. V celé té třídenní pro čínské hysterii  jsem hluboce smekl před dámami, paní Šámalovou, dopisovatelkou ČT v Číně, paní Procházkovou, dopisovatelkou  Českého rozhlasu v Číně a paní Landovou z Univerzity Karlovy. Tyto tři dámy na ČT 24 naprosto otevřeně a se znalostí věci popsaly situaci v Číně. Cenzura, nesvoboda, potlačování lidských práv a ve velkém popravy. Ze všech popravených na celém světě za rok je více než 50 procent v Číně, hlavně za protikomunistickou činnost a korupci. Takže pánové z Česko – čínské obchodní komory: pozor na korupci v Říši středu. Nemám rád čínského prezidenta, ale mám rád čínskou kuchyni. Nejen já z vedení SsČR chodím do jedné čínské restaurace, už nás tam znají. Zeptal jsem se paní majitelky, jestli byla mávat svému prezidentovi. S úsměvem a lámavou češtinou řekla, že ne, protože je to komunista. Nevím, co si myslí 1,5 miliardy dalších Číňanů, ale s klidem v duši můžu říct, že Komunistická strana Číny nemá 100 procent hlasů, ten v Praze nemá určitě.

Autor je 1. místopředseda Strany soukromníků ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …