Baránek (Soukromníci): Kdo má jiný názor, už zase dostává přes hubu

06.04.2016 9:10

Před příjezdem čínského prezidenta jsem se dozvěděl z úst pana prezidenta Zemana a pana předsedy vlády Sobotky, tedy dvou v současnosti funkcí nejvlivnějších politiků, že návštěva z Číny je pro nás událostí desetiletí. Řekl jsem si, že pro mne určitě ne, od roku 1989 naši republiku navštívilo několik osobností, které pro naši cestu z komunismu k demokracii měli neskonale větší význam. Řekl jsem si, ať se levičáci vykecají.

Baránek (Soukromníci):  Kdo má jiný názor, už zase dostává přes hubu
Foto: SsČR
Popisek: Rudolf Baránek

Poprvé mně zatrnulo, když jsem večer v televizi viděl, jak dnešní Evropská třída v Praze, dříve Leninova, je ověnčena vlajkami s rudou hvězdou. Druhý den jsem si Evropskou projel a bylo mně špatně od žaludku. Vzpomněl jsem si, že když jsem se někdy kolem roku 1975 vracel se „svým“ náklaďákem Praga S5T z Chomutova a asi 1 km před letištěm mne zastavila policie s tím, že musíme čekat, než přistane a odjede na Hrad milovaný vůdce korejského lidu KIM – IR – SEN, tedy děda dnešního  milovaného vůdce, kterému lid říká Jasné slunce. A je jedno, kolik jich popraví, je jedno, že hlady okusují kůru ze stromů, milují ho. Když nás po třech  hodinách pustili na průjezd Prahou, hlavní ulice byly ověnčeny vlajkami s rudou hvězdou a paní učitelky odváděly děti s mávátky. Nezapomenutelné.

Jak se nyní blížil termín čínského příjezdu, začalo být jasné, že naši levicoví vládnoucí pánové, z nichž mnozí byli hrdí členové KSČ a dalších dobových organizací, pro nás chystají názornou ukázku toho, kam by se měla naše republika ubírat, pokud je ve volbách pravice neporazí. Pan prezident Zeman přes čínskou televizi brilantní a svižnou angličtinou vzkázal, že teď konečně se naše republika vymanila ze jha NATO a EU a začíná dělat svobodnou zahraniční politiku. A aby bylo všem jasno, „zazní i dělové salvy na důkaz nerozborného přátelství“. Já osobně panu prezidentovi za jeho otevřenost děkuji. Dal velké razítko na to, že naši pánové to s rudými hvězdami myslí vážně. To jsme ještě nevěděli, že nám předvedou více věcí z komunistického folklóru. Přijelo cca 200 důstojníků čínské tajné policie, usměrňovali nadšené čínské mávače a velmi agresivně zasahovali proti českým občanům, kteří projevovali jiný názor. A je to zpátky, kdo má jiný názor, dostane přes hubu. To nebyli čínští kuchaři a číšníci z restaurací v Praze. Tito pánové jsou na podobné události dobře vycvičení. Doteď ale mydlili jenom Číňany, v rámci vstupu čínských investic do ČR rozšířili  svoji působnost. 

Na závěr bych se chtěl zmínit ještě o jedné velmi vážné záležitosti. Nezapomeňte na instituci, která má název Česko – čínská obchodní komora. Tato komora vše, co se týkalo čínské návštěvy v Praze, zajišťovala, včetně tlučení českých demonstrantů. Tvrdím, že na scénu přišel spolek, který může být pro další vývoj v České republice velmi nebezpečný. Jedním z největších čínských problémů je všudypřítomná korupce, od posledního Číňana po Ústřední výbor Komunistické strany Číny. Takže černých peněz na podporu levice ve volbách bude z Číny dost, soudruzi se teď přece osvědčili, není potřeba měnit. Takže zákony o střetu zájmů a financování politických stran budou k smíchu. Pánové si poradí. Určitě jste si také všimli, v jakém hlubokém předklonu před Číňany byli naši kapitáni velkého průmyslu. Ti  se za jeden navíc vyvezený soustruh a pět bedýnek piva prodají komukoliv. Jsou to pořád ti stejní, kteří byli ve stejně hlubokém předklonu před Václavem Klausem a ODS. Není nad pevnost postoje a rovnost páteře. Velkým dirigentem Česko – čínské komory je bývalý ministr obrany a někdejší šéf ČSA. Jeho rozhodování na ministerstvu obrany dávali do pořádku tři následující ministři, ČSA to štěstí nemělo. Bylo před krachem a proto prodáno za cenu, za kterou koupíte půlku motoru dopravního letadla BOEING 747, no, nekupte to. A k tomu dostali označení OK, které nám záviděl celý svět. Něco povzbudivého na závěr. V celé té třídenní pro čínské hysterii  jsem hluboce smekl před dámami, paní Šámalovou, dopisovatelkou ČT v Číně, paní Procházkovou, dopisovatelkou  Českého rozhlasu v Číně a paní Landovou z Univerzity Karlovy. Tyto tři dámy na ČT 24 naprosto otevřeně a se znalostí věci popsaly situaci v Číně. Cenzura, nesvoboda, potlačování lidských práv a ve velkém popravy. Ze všech popravených na celém světě za rok je více než 50 procent v Číně, hlavně za protikomunistickou činnost a korupci. Takže pánové z Česko – čínské obchodní komory: pozor na korupci v Říši středu. Nemám rád čínského prezidenta, ale mám rád čínskou kuchyni. Nejen já z vedení SsČR chodím do jedné čínské restaurace, už nás tam znají. Zeptal jsem se paní majitelky, jestli byla mávat svému prezidentovi. S úsměvem a lámavou češtinou řekla, že ne, protože je to komunista. Nevím, co si myslí 1,5 miliardy dalších Číňanů, ale s klidem v duši můžu říct, že Komunistická strana Číny nemá 100 procent hlasů, ten v Praze nemá určitě.

Autor je 1. místopředseda Strany soukromníků ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…