Bárta: Po OKD vráží kudlu do zad Ostravska i Eurovia

24.10.2013 17:00

Dálnice D47 má zásadní nedostatky a podle expertů hrozí, že se část už zprovozněné dálnice bude muset zbourat. Sondy objevily, že chybí jedna vrstva, konkrétně kamenná drť pod asfaltem. Oznámilo to dnes ministerstvo dopravy.

Bárta: Po OKD vráží kudlu do zad Ostravska i Eurovia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Náměstek moravskoslezského hejtmana Daniel Havlík pro server Novinky.cz zcela správně řekl, že by zbourání úseku D47 znamenalo by to pro Ostravu katastrofu. Rozvoje regionu se dotklo už před měsícem avizované zavření dolu Paskov, které přinese ztrátu několika tisíců pracovních míst.

Jen bych chtěl připomenout, že to byl mnou dosazený šéf ŘSD René Poruba, který rozjel tažení za nápravu D47 a než stihl podat arbitráže, můj nástupce ministr Pavel Dobeš jej z funkce odvolal. Nejvíc mě ale šokuje vyjádření zástupců společnosti Eurovia, kteří považují "provedení vrtů" za předvolební boj. No alespoň je patrné, na čí straně Eurovia stojí a proč musel Poruba pryč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…