Bartoš (Piráti): Nečasová na pirátském autobusu zůstane

01.09.2017 19:06

Pokud opravdu soud žádost paní Nečasové (Nagyové) o předběžné opatření zamítl, jak píše server iRozhlas.cz (Piráti oficiálně žádné vyjádření soudu neobdrželi), jsem velmi rád, že svoboda slova v téhle zemi ještě žije.

Bartoš (Piráti): Nečasová na pirátském autobusu zůstane
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

Kreslit tykadla politikům na vlastní autobus se ještě smí. Chvíli jsem se bál, zda si paní Nečasová (Nagyová) nepodvolila i zdejší soudy. Naštěstí tomu tak není a my můžeme dál svobodně vyjadřovat, co si o politicích ztvárněných na našem autobusu myslíme.

Pirátský autobus připomíná kauzy, které hýbaly veřejným míněním a přesto v nich stále nepadly pravomocné rozsudky nebo se dokonce k soudu ani nedostaly. Piráti rozhodně nebudou zasahovat do nezávislosti justice, naopak, náš cíl je umožnit policistům a státním zástupcům korupční kauzy nezávisle vyšetřit, a to i pokud se týkají premiéra nebo ministra financí.

Případ současně ilustruje nutnost modernizovat justici. Zatímco soud už sdělil své rozhodnutí o předběžném opatření novinářům, v datové schránce Pirátů stále nic není.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.