Bartoš (Piráti): Prezident svým projevem vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu

25.04.2021 12:51

Komentář na facebookovém profilu k mimořádnému projevu prezidenta Miloše Zemana

Bartoš (Piráti): Prezident svým projevem vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu
Foto: archiv I. Bartoš
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Pan prezident relativizací faktů ve svém projevu vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu, o kterou se v České republice Rusko opírá.

Ve Sněmovně, ale i našim partnerům v EU a NATO, byly předloženy důkazy, přesto pan prezident hovořil v rovině hypotéz. Ve svém projevu prakticky zpochybnil důvěryhodnost bezpečnostních služeb, když se nepostavil za bezpečnostní služby vlastního státu.

Svým týdenním otálením pak prezident spíše znejistěl nejen řadu občanů naší země, ale i partnery a státy, které nám nezištně vyjádřily solidaritu. Od prezidenta přeci očekáváme jasný postoj.

Jenom bych si dovolil opravit jednu věc, která mne v projevu překvapila a úst pana prezidenta zazněla. Policie České republiky není součástí ozbrojených sil, jejichž je pan prezident vrchním velitelem. Policie narozdíl od armády není součástí ozbrojených sil a pan prezident Zeman není vrchním velitelem policie.

Prezident pak patrně úmyslně vynechal zcela zásadní fakt časového posunu šetření, a tou je souvislost s incidentem v Salisbury a útokem na Skripala.

Rovina Rosatom, kterou prezident zmínil, a angažmá Ruska na projektu v Dukovanech s tímto vážným narušením suverenity naší země fakticky přímo nesouvisí. Nehledě na kauzu Vrbětice se Rusko a Čína projektu z bezpečnostních důvodů nesmí účastnit, jak ostatně od začátku v souladu s celou bezpečnostní komunitou tvrdíme i s Piráty a Starosty.

Věřím, že nehledě na tento relativizující projev vláda ČR bude pokračovat v sebevědomé politice.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…