Bartošek (KDU-ČSL): Babiš Sokolům nic nedal

14.07.2018 10:06

„Vy na mě pískáte, a přitom jsem vám JÁ dal ne pět, ale rovnou 40 miliónů korun,“ tak by se dal volně parafrázovat postoj premiéra „před důvěrou“ potom, co nesklidil ovace na Sokolském sletu.

Bartošek (KDU-ČSL): Babiš Sokolům nic nedal
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

Jako by občan byl zbožím v regálu samoobsluhy a měl na krku cenovku. Možná by měl být občan-volič, podle logiky Andreje Babiše, ještě „v akci“. Babiš osobně Sokolům NIC nedal. Pan A. B. je jen nejvyšším správcem národní pokladny, do které se skládají všichni. Není jejím vlastníkem. Ještě ne, doufám!

Sokolská obec má nějakých 150 000 členů. Byla založena před sto padesáti šesti lety v únoru roku 1862. Náplň činnosti asi připomínat nemusím, ani její působení v době Národního obrození i vzniku samostatného Československa. Co však třeba zdůraznit je fakt, že Obec rozpustil poprvé v roce 1941 za odbojovou činnost jejích členů říšský protektor Reinhard Heydrich. Podruhé Ústřední výbor Komunistické strany Československa roku 1956. Satisfakce se dočkala až osmdesátém devátém.

Uvažování koňského handlíře je přímočaré, jednoduché. Všechny je přeci možné koupit. A pak? Pak budete loajální a u voleb si samozřejmě vzpomenete, komu to máte hodit. Potěšení a hrdost na mé straně, že tomu tak v případě Sokolů není.

P. S.: Je jen otázkou času, kdy na Obec sokolskou někdo „zaklekne“?

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.