Bělobrádek: Jen firma, která se nebojí rizika neúspěchu, může být světovým lídrem

01.10.2015 4:31

Větší propojení sféry výzkumu a inovací se soukromým sektorem a vzdělávacím systémem, který bude schopen vychovávat kvalifikované odborníky pro perspektivní oblasti hospodářství, zdůraznil vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek během dnešní návštěvy předního světového výrobce a distributora moderních lůžek pro nemocniční a sociální péči, společnosti Linet.

Bělobrádek: Jen firma, která se nebojí rizika neúspěchu, může být světovým lídrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Bělobrádek si také prohlédl výrobní závod společnosti ve středočeských Želevčicích. "Společnosti jako je Linet jsou bezesporu příkladem ostatním českým firmám v otázce úspěšného inovativního podnikání. Stát musí v hodnocení projektů více podporovat aplikovaný výzkum a tlačit na komercionalizaci jeho výsledků, aby se opravdu zvyšovala konkurenceschopnost země. Také proto jsme v rámci práce Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst po intenzívní diskusi se zástupci soukromé a akademické sféry, vybrali perspektivní sektory hospodářství, do kterých musíme nasměrovat veřejné finanční zdroje,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek.

Na závěr své návštěvy vicepremiér diskutoval s vedením společnosti a pozvanými hosty na témata konkurenceschopnosti českých firem, integrace inovací do výroby, spolupráce soukromého sektoru a veřejné výzkumné sféry nebo efektivity veřejných finančních prostředků, které plynou do sektoru výzkumu a vývoje.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

18:09 Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - návrh usnesení, nazvaného Reakce na situ…