Bělobrádek (KDU-ČSL): Máme zájem o rozšíření spolupráce s Floridou – v oblasti inovačních technologií a excelentního výzkumu

27.03.2016 11:45

Vicepremiér Bělobrádek jednal o obchodních příležitostech pro české firmy v Miami.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Máme zájem o rozšíření spolupráce s Floridou – v oblasti inovačních technologií a excelentního výzkumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

O obchodních příležitostech pro české firmy jednal v tomto týdnu místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek v Miami. S vedením agentury pro rozvoj podnikání Beacon Council řešil možnosti obchodní spolupráce v letectví, bankovnictví a ICT.

Miami je totiž po New Yorku druhým největším střediskem finančních služeb na východním pobřeží Spojených států, sídlí zde také centrum pro rychlé datové spojení Ameriky a Evropy.

Máme zájem o rozšíření spolupráce v oblasti inovačních technologií a excelentního výzkumu. Florida se svým kosmickým a leteckým výzkumem, elektronickým průmyslem a sofistikovanými vědecko-technickými inkubátory je pro ČR zajímavým obchodním partnerem,“ uvedl vicepremiér.

Podporu česko-amerických obchodních vztahů vyjádřil na setkání s vicepremiérem také guvernér Floridy Rick Scott, který stojí zároveň v čele Enterprise Florida; organizace na podporu exportu a investic. Právě Enterprise Florida má velký podíl na tom, že Florida je nyní 4. nejvýkonnější ekonomikou USA a 19. nejvýkonnější ekonomikou světa.

V podnikatelském inkubátoru Miami Venture Hive diskutovala česká delegace o tom, jak efektivně podporovat malé technologické firmy a start-upy. Akcelerátor v Miami například zajišťuje začínajícím podnikatelům základní kapitál, kanceláře, vybavení a poradenství.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.