Bělobrádek (KDU-ČSL): Nechceme změnu k horšímu, volte na jistotu

25.10.2013 19:10

Jsme přesvědčeni, že skutečná změna nemůže přijít od stran na jedno použití, které se svezou s vlnou protestních hlasů a brzy po vstupu do parlamentu se rozpadnou.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Nechceme změnu k horšímu, volte na jistotu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

KDU-ČSL je ze stran, jež mají reálnou šanci uspět ve volbách jediná, která:

1) PŘEDSTAVUJE ZMĚNU oproti těm, kteří vládnou 20 let, nabízí novou generaci politiků, kteří nemají nic společného s minulými skandály
2) NABÍZÍ JISTOTU standardní strany se stoletou historií, jasným programem a silným ideovým ukotvením mezi evropskými lidovými stranami

Jsme přesvědčeni, že skutečná změna nemůže přijít od stran na jedno použití, které se svezou s vlnou protestních hlasů a brzy po vstupu do parlamentu se rozpadnou.

Je třeba celkově změnit politický systém. A taková změna musí přijít od standardních stran, které dokážou nejen přinést okamžitou změnu, ale také ji pak udržet a dále rozvíjet.

Změna podle nás spočívá v tom, že vznikne silná středová alternativa jak stávající pravici, tak levici.
KDU-ČSL chce být krystalizačním jádrem této pozitivní změny.

To umožní:

1) překonat nezdravou polarizaci politiky na dva nepřátelské bloky, které se nedomluví prakticky na ničem - v duchu hesla: "Kdo není s námi, je proti nám"
2) vznik konkurence dosavadnímu mocenskému monopolu, který naplňuje známé motto: "Každá moc korumpuje, absolutní moc korumpuje absolutně"
3) stabilizovat politickou scénu a otevřít ji občanům - ti jsou v roli mlčící většiny a mají oprávněný pocit, že nejsou slyšet, protože: "Kdo mlčí, souhlasí"

V tomto směru vytváření reálné alternativy pracujeme dlouhodobě:

-zcela jsme vyměnili vedení a staré kádry nahradili novými lidmi -otevřeli jsme krajské, senátní a nyní i sněmovní kandidátky nezávislým osobnostem z řad občanské společnosti -úzce spolupracujeme s občanskými aktivisty, bojovníky proti korupci a hazardu, či za práva zdravotně postižených -náš program připravujeme ve spolupráci s předními ekonomy a dáváme tak přednost funkčním řešením před pouhou ideologií

KDU- ČSL NEVSTOUPÍ DO ŽÁDNÉ VLÁDY, POKUD BY JÍ TO ZNEMOŽNILO HRÁT V BUDOUCNU ROLI LÍDRA SILNÉ STŘEDOVÉ ALTERNATIVY, KTERÁ VNESE SKUTEČNOU POZITIVNÍ ZMĚNU DO ČESKÉ POLITIKY neboli VSTOUPÍME JEN DO TAKOVÉ VLÁDY, KTERÁ NEBUDE ZÁVISLÁ NA HLASECH EXTREMISTŮ, POPULISTŮ A STRAN NA JEDNO POUŽITÍ.

SLIBUJEME, že okamžitě po volbách začneme pracovat na vzniku středové TŘETÍ POLITICKÉ SÍLY, včetně toho, že nabídneme další spolupráci i mimoparlamentním a regionálním uskupením a jednotlivým nezávislým osobnostem.

NEHRAJEME na jedno volební období, víme, že demokratická politika je běh na dlouhou trať. Přičemž zdaleka NE KAŽDÁ ZMĚNA JE ZMĚNOU K LEPŠÍMU.

V nadcházejících volbách mají podle KDU-ČSL voliči dvě základní možnosti:

Pokud jsou SPOKOJENI s tím, jak se chovají ČSSD, KSČM, ODS, či TOP09, dají svůj hlas některé z těchto stran.

Pokud ale chtějí ZMĚNU, mají opět dvě možnosti:

Buď volit do Sněmovny nějaký nový podnikatelsko-politický subjekt typu VV a nějakého nového (či starého) Víta Bártu nebo VOLIT STABILNÍ STŘED.

Náš VZKAZ VOLIČŮM tedy zní:

VOLIT KDU-ČSL znamená volit jistotu, že můj hlas pro změnu poměrů v zemi nepropadne a jistotu strany s dlouhou tradicí, která se po vstupu do Sněmovny nerozpadne.

VOLIT LIDOVCE ZNAMENÁ VOLIT JISTOTU, ŽE NEPŮJDE O ZMĚNU K HORŠÍMU, ŽE BUDE ZEMĚ STABILNÍ.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…