Benda (ODS): Proč nám prostě vláda nesdělí, co v té auditní zprávě je?

05.12.2019 18:46

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2019 – Konečné znění auditní zprávy Evropské komise o střetu zájmů

Benda (ODS): Proč nám prostě vláda nesdělí, co v té auditní zprávě je?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové,

já jsem se přihlásil také v reakci na pana kolegu Plzáka, ale dovolím si ještě jednu poznámku. Proč se tady hádáme o to, jestli něco vyšlo, nebo nevyšlo v Denících N? Proč nám to prostě vláda nesdělí, co v té auditní zprávě je? Proč nám to prostě vláda nesdělí? Já jsem čekal, že dnešní vystoupení začne tím, že vystoupí někdo za vládu a řekne nám ano, v té auditní zprávě je to a to, vrátíte tolik a tolik. My se budeme bavit o tom, jakým způsobem budeme minimalizovat škody. A ne že tady vláda sedí jako parta oukropečků, kteří se stydí za to, že nadělali škody ve prospěch Agrofertu, a teď to ani nepřiznají.

A druhá poznámka k panu kolegovi Plzákovi. Veřejný zájem se nikdy a nikde nedefinuje. Právě proto je to tento typ obecného pojmu. Protože musí být v jednotlivých případech vykládán. Nelze napsat toto a toto je veřejný zájem. Takových obecných pojmů máme v právu spoustu. Veřejný zájem je zmíněn v Listině, v Ústavě, v celé řadě dalších předpisů a musí být vždycky vykládán v konkrétním případě a v konkrétním vyhodnocení skutečností pro i proti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice