Berdychová: Jednou z nejoblíbenějších činností sluchově postižených dětí je sport

29.06.2019 19:05

Čtyřdenní boje na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže na libereckých sportovištích jsou minulostí. Ve čtvrtek večer po slavnostním zakončení a posledním medailovém ceremoniálu uhasl olympijský oheň. 251 mladých sportovců Královéhradeckého kraje přivezlo 11 zlatých, 9 stříbrných a 8 bronzových medailí a v celkovém pořadí krajů skončili na 7. místě.

Berdychová: Jednou z nejoblíbenějších činností sluchově postižených dětí je sport
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Sportovci mají za sebou neuvěřitelně náročné čtyři dny plné sportu a skvělých výkonů. Viděl jsem je přímo v akci na některých sportovištích a musím říct, že jsem je obdivoval. V extrémním počasí, které provázelo celou olympiádu, předvedli své odhodlání a vůli vítězit. Diváci vytvářeli skvělou sportovní atmosféru a věřím, že všichni sportovci odjížděli domů s nezapomenutelnými zážitky,“ řekl hejtman kraje Jiří Štěpán a dodal, že medailistům gratuluje a všem sportovcům krajské výpravy děkuje za vzornou reprezentaci.

„Královéhradecký kraj vyslal na letní olympiádu dětí a mládeže 251 mladých sportovců, kteří bojovali o olympijské medaile. Setkali se napříč různými sportovními odvětvími, všichni si fandili, pomáhali jeden druhému a společně trávili volný čas. Vidím v tom velkou sílu a krásnou myšlenku podpory sportu u dětí a mládeže. Poděkování patří také všem trenérům i rodičům, kteří pro děti vytvářejí sportovní zázemí a vedou je k těmto aktivitám,“ doplnila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast sportu. Olympiáda patří mezi největší sportovní akce a kraj ji finančně podporuje více než 2,5 miliony korun.

Nejúspěšnější ze čtrnácti zúčastněných výprav byl výběr sportovců hlavního města Prahy. Královéhradecký kraj v olympijském bodování obsadil sedmé místo se ziskem 11 zlatých, 9 stříbrných a 8 bronzových medailí. Nejúspěšnějším sportovcem se stal Mikuláš Rudolf Cogan se 6 zlatými medailemi a Antonín Hron se 2 zlatými medailemi, oba za plavání.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Po Libereckém kraji nyní přebírá pomyslnou olympijskou štafetu Karlovarský kraj, kde se od 19. do 24. ledna 2020 uskuteční Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže.

Souběžně s olympiádou se v Liberci konaly Celostátní sportovní hry sluchově postižených dětí a mládeže, které skončily skvělým výsledkem pro Základní školu Štefánikova Hradec Králové. Po 18 letech žáci získali zlato ve fotbale a ke stříbrné štafetě přidal Martin Jonáš zlato ve vrhu koulí, Václav Beránek stříbro ve výšce a bronz Nikola Trejtnarová ve výšce. Sportovci z hradecké školy skončili celkově na druhém místě.

„Sport je jednou z nejoblíbenějších činností v komunitě sluchově postižených dětí, jejich hendikep ve sportovní oblasti je takové malé nic. Sport děti hodně baví a během her navazují a utužují přátelské vztahy. Pro školu je to velký úspěch a všem moc gratuluji. V těchto tropických dnech jsou všechny sportovní výkony obdivuhodné,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.