Berdychová: Vznik centrály cestovního ruchu umožní rychlejší rozhodování

21.10.2021 6:37 | Tisková zpráva

Od 1. prosince tohoto roku by mohla začít fungovat nová krajská příspěvková organizace nazvaná Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu.

Berdychová: Vznik centrály cestovního ruchu umožní rychlejší rozhodování
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Nahradí původní Centrálu cestovního ruchu Královéhradeckého kraje a obecně prospěšnou společnost Revitalizace Kuks. Náplní nové organizace bude koordinace, pomoc a rozvoj turistické nabídky regionu. Krajští radní s návrhem souhlasili, o založení nyní rozhodnou zastupitelé.

„Vznik centrály cestovního ruchu jako krajské příspěvkové organizace umožní rychlejší rozhodování, stabilní financování i kvalitnější kontrolu nad veřejnými prostředky. Stanovy původní Centrály cestovního ruchu KHK znemožňovaly flexibilně reagovat na nové podněty. Zapsaný spolek měl také nejisté financování, vypočítané na základě toho, kolik v kraji přenocovalo turistů v uplynulém roce. Kvůli tomu by tak v příštím roce hospodařil s příspěvkem na provoz o 3,5 milionu korun nižším než letos,“ vysvětluje náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Hlavním úkolem Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu bude zejména koordinace aktivit a úzká spolupráce se sedmi oblastními destinačními společnostmi, tvorba turistických produktů zasahujících do území více oblastních destinačních společností, čerpání dotačních prostředků, provoz informačního centra a prezentace kraje.

„Území kraje plně pokrývá sedm oblastních destinačních společností, které již mají dlouholetou historii a jsou známé a zavedené. Úkolem krajské příspěvkové organizace bude tyto aktivity a produkty propojovat, kombinovat a pomáhat s jejich propagací. Samozřejmostí je také propojení a úzká komunikace s dalšími aktéry cestovního ruchu – podnikatelským prostředím, asociacemi cestovního ruchu, městy a obcemi,“ doplňuje náměstkyně Berdychová.

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu převezme pracovní agendu původní centrály cestovního ruchu i Revitalizace Kuks.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…