Berg (Zelení): Je třeba urgentně začít řešit klimatickou krizi

09.08.2021 22:27 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k důvodům kandidatury za stranu Zelených

Berg (Zelení): Je třeba urgentně začít řešit klimatickou krizi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Michal Berg (Zelení)

"Kandiduju proto, že vidím, jak urgentně je třeba začít řešit klimatickou krizi," říká naše jednička ve Zlínském kraji Michal Berg.

"Vstoupil jsem do politky proto, abych zlepšil celkovou situaci ve Vsetíně, kde žiji. V místním zastupitelstvu jsem od roku 2014 a od té doby se podařilo třeba zastavit plány na stavbu problematické spalovny. Před třemi roky jsem se také stal členem předsednictva European Green Party. Zajímá mě toho hodně, od malých problémů dopravy nebo urbanismu v našem městě až po ty nějvětší, jako je klimatická krize. Zelená politika totiž znamená, že i každá místní cyklostezka přispívá k řešení globální změny klimatu.

Pečuji o svou dvouletou dceru jako otec na rodičovské dovolené. Mám přáním je, aby podpora rodin byla nastavena tak, aby otcové mohli trávit s dětmi co nejvíce času a aby se tak zmenšilo znevýhodnění žen. V současné době si to může dovolit jen malá část rodin a je to problém jak pro ženy, které často nemohou dělat to, v čem jsou dobré, tak pro muže, kteří mají méně příležitostí trávit dostatek času se svými dětmi v jejich útlém věku.

Obě tato témata spolu ale souvisí. Chci nechat našim dětem životní prostředí v lepším stavu, než v jaké je teď. Proto kandiduji za Zelené."

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.