Berg (Zelení): Připravili jsme manuál pomoci uprchlíkům pro města a obce

13.04.2022 18:42 | Tisková zpráva

Pro zvládnutí pomoci uprchlíkům bude klíčová role měst a obcí. Zelení připravili manuál, který s tím může pomoci.

Berg (Zelení): Připravili jsme manuál pomoci uprchlíkům pro města a obce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

„V manuálu jsou základní informace o tom, jak pomoc organizovat a koordinovat, jak řešit ubytování nebo na co dát pozor při komunikaci,“ uvedl Michal Berg, spolupředseda Zelených. Manuál je dostupný na adrese https://manual.zeleni.cz.

V manuálu se klade velký důraz na posilování kapacit. „Popisujeme způsoby, jak do pomoci uprchlíkům zapojovat občany či spolky. Zkušenosti z Německa ukazují, že bez zapojení občanské společnosti je to pro města mnohem složitější,“ dodal Michal Berg.

Právě zkušenosti z Německa z let 2015–2016 jsou základem manuálu. Přispěli do něj také starostové a zastupitelé z českých a slovenských měst na základě jejich aktuálních zkušeností. Informace dodali také koordinátoři a koordinátorky uprchlické pomoci ze spolku Pomáháme lidem na útěku a ze Sdružení pro integraci a migraci. „Budeme rádi, pokud se manuál rozšíří do co nejvíce měst a obcí v Česku nebo na Slovensku. Naše města mají s pomocí uprchlíkům jen malé zkušenosti a manuál jim může být nápomocný k tomu, aby svou práci zvládali lépe,“ dodal Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…