Bezecný (KDU-ČSL): Vážíme si důvěry občanů

06.11.2017 15:01

Jako zastupitele městské části Brno Židenice mně potěšilo zjištění, že obecní zastupitelstva a starostové se těší největší důvěře občanů. Věřím, že ke zjištění přispívá I práce současné židenické radniční koalice.

Bezecný (KDU-ČSL): Vážíme si důvěry občanů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Dobrá zpráva na začátku týdne. Jako zastupitele městské části mně potěšilo zjištění Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AVČR, že obecním zastupitelům důvěřuje nebo spíše důvěřuje 61 % občanů. Porovnáme-li uvedený údaj s důvěrou v krajská zastupitelstva (44 % občanů jim důvěřuje) nebo dokonce s důvěrou v Poslaneckou sněmovnu (23% důvěra), pak je to pro nás obecní zastupitele příjemné zjištění.

Pevně věřím, že uvedený podíl důvěry můžeme vztáhnout i na současné zastupitelstvo městské části Brno Židenice. Jsem přesvědčen, že k pozitivnímu obrazu obecních zastupitelů výrazně přispěla současná vládní koalice ANO, KDU-ČSL a TOP 09 podporovaná i některými dalšími dělnými zastupiteli a zastupitelkami, kteří všichni vytváří prostředí společné práce a výrazného pokroku v kvalitě života v městské části. Místo zbytečného politikaření a honění vlastních sobeckých zájmů třeba i za cenu porušení zákona (o veřejných zakázkách) jako tomu bylo v minulosti se staví současné vedení radnice se vší vehemencí za společné naplňování volebního programu ve prospěch všech občanů žijících v naší městské části v souladu s vizemi předloženými jednotlivými stranami ve volbách.

Výrazného pokroku bylo dosaženo ve všech oblastech života a jeho viditelné projevy například ve stavu kvality zeleně a životního prostředí v širším smyslu, čistoty městské části (jistěže výjimky potvrzují pravidlo), stavu bytového fondu, stavu škol, bezpečnosti, ale i stavebních projektů a služeb občanům ocení převážná většina těch, kteří chtějí vidět, že se něco dělá, a nechtějí zůstat pouze u laciné a nepodložené kritiky.

Výrazná převaha židenického zastupitele Stanislava Juránka ve volbách do Poslanecké sněmovny pak jen dokládá fakt, že KDU-ČSL má i nadále v Židenicích značnou podporu, kterou se my ostatní zastupitelé budeme snažit i v posledním roce našeho současného mandátu udržet.

Jsem naplněn nadějí, že zájmem nás všech, kdo se podílejí na práci současné židenické koalice, bude udržet kvalitní a prospěšnou spolupráci v zájmu práce pro obec i ve zbývající části volebního období. Věřím, že se nám podaří naplnit sliby, které jsme občanům dali, a že v příštích volbách budeme moci před naše spoluobčany předstoupit nejen s dokladem o našem čtyřletém úsilí, ale také s rukama nepošpiněnýma od nekalých praktik, překračování zákonů nebo vzájemného osočování a nepodložených útoků.

Věřím, že kvalitní prací i čestností a spolehlivostí našeho jednání přispějeme ke kultivaci komunální politické scény a k pozitivnímu vnímání komunální politiky v očích našich spoluobčanů I širší veřejnosti.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.