Bláha (ANO): Proč jdu do politiky

26.09.2017 22:37

Nový politik a zkušený podnikatel pekař Jiří Bláha se představuje a mluví o svých prioritách v Libereckém kraji v následujícím volebním období.

Bláha (ANO): Proč jdu do politiky
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

V roce 1990 jsem v panelákovém 3+1 upekl svou první kremroli. Dnes po 27 letech denně uspokojíme 12 tisíc zákazníků v 11 provozovnách včetně vlastního OC LBC (bývalá Delta). Zaměstnávám 150 lidí a obrat firmy je každý rok přes 200 milionů. Nepíšu to proto, abych se chlubil. Chci, abyste mi věřili, že o podnikání a tvrdé práci toho vím opravdu hodně.

Nikdy jsem nic nedostal zadarmo a beru to tak, že všechno si každý z nás musí v životě odmakat. Nikdy jsem neuvažoval o možném vstupu do politiky. Mé myšlenky a cíle jsou vždy tak přímé a někdy i bláznivé, jako je život rockera, kterým jsem se vždy cítil být.

V začátcích podnikání jsem si ujasnil, že nechci být součástí těch, kteří pohrdají druhými jen pro jejich finanční a majetkové poměry a už vůbec nechci být součástí těch, kteří se snaží pletichařit a domluvit sobě, své firmě nebo spřízněným osobám prospěchářské výhody.

Po revoluci jsem se cítil svobodný a nezávislý, a tak jsem chtěl i žít. A byl jsem spokojený, protože jsem doufal, že se naše společnost začne uzdravovat. Mýlil jsem se. Svobodu, demokracii a nezávislost sice tak nějak máme, ale ten zbytek se jaksi nedostavil. Místo lepší společnosti přišlo prospěchářství, korupce, klientelismus. Navíc současná doba je plná úředníků, předpisů a pouček.

Nechci být něčeho takového součástí, nechci v tomto společenském rozpoložení předávat firmu dětem, nechci žít v zemi, kde každý druhý krátí daně a druzí ho ještě plácají po zádech, jak je dobrý nebo mají nataženou ruku s dotazem: „Zbylo něco na nás“? Chci to změnit.

Podnikání a rodinné firmě jsem již věnoval hodně. Dnes jsem připravený pracovat pro společnost. Mám ještě stále dost energie a mám už taky hodně životních zkušeností. Podporuji slova Andreje Babiše, že stát je nutné řídit jako firmu. Jen ho doplním: jako rodinnou firmu. Tedy firmu, kde se nekrade, nelže a nemyslí na zadní vrátka. Kde má vždy své pevné místo každý poctivě pracující kolega. Kde nám všem jde především o naše rodiny, o naše děti a jejich výchovu, jejich sny, jejich vzdělání a směřování. Kde nám jde nejen o to, co máme dnes na talíři, ale jak se nám bude žít za rok, dva či deset let a jak se o nás právě ty děti budou chtít na stáří postarat, tak, jako my bychom se dnes měli postarat o všechny ty, kteří naši pomoc potřebují.

Jiří Bláha

  • ANO 2011
  • Lídr hnutí ANO pro Liberecký kraj v roce 2017

Naše krásná vlast je ta rodinná firma, ve které chceme všichni žít, jen je potřeba pro tu rodinu začít pracovat. A tak vás tedy žádám o váš hlas. Pokud alespoň trochu souhlasíte:

PODPOŘÍM
- ty, kteří poctivě pracují a platí daně, pracovat se musí vyplatit
- zastavení krácení daní z příjmu, DPH a umělé snižování odvodů na sociálním a zdravotním pojištění
- systém proti těm, kteří chtějí jen chytračit a chodit si pro dávky
- pomoc těm, kteří opravdu nemohou
- narovnání podnikatelského prostředí a obnovení důvěry v živnostníky a podnikatele
- změny pro snížení legislativní a byrokratické zátěže
- snížení daňové zátěže všech zaměstnavatelů

CO ODE MNE MŮŽETE OČEKÁVAT
- Energii a nasazení
- Týmovou práci
- Informace o tom, co dělám a s čím potřebuji pomoci
- Každoroční skládání účtů vám všem

CO ODE MNE NEMŮŽETE OČEKÁVAT
- Hru na zadní vrátka
- Hon za kariérou
- Zákulisní pomluvy
- Toleranci lemplů, lenochů a vyžírků

Více ZDE

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.