Blaha (ODS): Skončí zpackaný mýtný tendr mezinárodní arbitráží?

12.07.2019 10:46

Krajský soud v Brně dnes rozhodl, že se Antimonopolní úřad musí urychleně znovu zabývat smlouvou mezi novým provozovatelem mýtného systému (konsorcium CzechToll a SkyToll) a ministerstvem dopravy.

Blaha (ODS): Skončí zpackaný mýtný tendr mezinárodní arbitráží?
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

 Podle soudu byla uzavřena protizákonně. V rozporu s tehdy platným předběžným opatřením, které podpis smlouvy zakazovalo.

„Je to další z velkých selhání Babišovy vlády. Místo jasně a transparentně vysoutěženého nového provozovatele mýtného systému tu máme kvůli fatálním chybám ministerstva dopravy nezákonně podepsanou smlouvu s novým provozovatelem. Očekávám, že ministr dopravy urychleně předstoupí před Sněmovnu s návrhem dalšího postupu státu v otázce výběru mýtného tak, aby ochránil Českou republiku před případnou mezinárodní arbitráží, ať už se stávajícím nebo nově vysoutěženým provozovatelem. A zároveň připomínám, že se ministerstvu dopravy nepodařilo úspěšně vysoutěžit ani mýtného administrátora,“ říká poslanec ODS Stanislav Blaha.

Výběr mýta s novým provozovatelem má být na dálnicích spuštěn od 1. prosince letošního roku. Jedná se už o druhý rozsudek téhož soudu v této věci. V květnu vyhověl stížnosti firmy Kapsch a konstatoval, že předběžné opatření, kterým Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zakázal ministerstvu dopravy uzavřít smlouvu s vítězným uchazečem, platilo.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…