Bláha (ODS): V červenci začne rekonstrukce Úprkovy ulice v Malšovicích

19.06.2021 18:41

Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a úpravu těch stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení.

Bláha (ODS): V červenci začne rekonstrukce Úprkovy ulice v Malšovicích
Foto: ODS
Popisek: ODS

 Práce by měly být zahájeny v první polovině července. Jedná se o sdílenou investici města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje, za kterou radnice zaplatí téměř 1,8 milionu korun bez DPH.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13336 lidí

„V loňském roce byla dokončena rekonstrukce Lhotecké ulice, nyní se bude pokračovat v Úprkově ulici. V této sdílené investici města a kraje se postaráme o chodníky, které v některých částech chceme udělat nové, jinde opravíme ty stávající. Počítáme také s vybudováním nové zastávky MHD Malšovice nebo výměnou osvětlení u všech značených přechodů pro chodce. Kraj zde zajistí nový povrch, jelikož se jedná o komunikaci v jeho vlastnictví. Stavební práce by měly být zahájeny v první polovině července, zatím počítáme od 7. července, dříve to určitě nebude,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Se stavebními úpravami nastanou změny také v městské hromadné dopravě. „MHD bude v této oblasti fungovat podobně jako při minulých uzavírkách. Spoje ve směru od Svinar budou končit na náhradní konečné zastávce Malšova Lhota v Leknínové ulici. Stejně tak budou na náhradní zastávce Malšovice - zahrádky v Úprkově ulici končit spoje ve směru od Malšovic,“ dodává ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Od září budou i po dobu výluky opět v provozu školní spoje linek č. 11Š a 17Š. Silnice by měla být uzavřena do října, objízdná trasa pro ostatní automobilovou dopravu povede přes Svinarský most a silnici I/11 (ulice Bratří Štefanů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.