Bláha (SPD): Zůstane Vyškov na mapě České republiky?

11.05.2018 6:28

Každoroční úbytek obyvatel Vyškova je vážným problémem. Na vině je jednoznačně vedení města.

Bláha (SPD): Zůstane Vyškov na mapě České republiky?
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Po přečtení Vyškovského zpravodaje nebo shlédntí vysílání Vyškovské televize, tedy sdělovacích prostředků, které přímo nebo nepřímo kontroluje město se zdá, že Vyškov „jen kvete“. Všude se buduje, opravuje, sportuje, společensky žije.

Zcela odlišná je ale řeč čísel z pohledu Českého statistického úřadu. Pokud srovnáme vývoj počtu obyvatel za posledních 15. let, zjistíme, že každý rok počet obyvatel významně ubývá. V roce 2004 mělo město 22 265 obyvatel, v roce 2018 má 20 999 (ZDE) a to vše i v době ekonomického a populačního růstu. Tuto statistiku ještě „vylepšují“ rodiny s například osmi i více dětmi, ze sociální skupiny tzv. „nepřizpůsobivých“, která má pro společnost i město diskutabilní přínos.

Chyba je jednoznačně ve vedení města a to především v nedostatečné podpoře pracujících rodičů s dětmi a jejich bydlení. Současné vedení města prakticky nerozšiřuje místa pro výstavbu rodinných domů a bytů, po kterých je ve Vyškově poptávka a proto se mladé rodiny vystěhovávají z Vyškova do jiných měst a obcí. Tento problém je nutné řešit okamžitě. Ve Vyškově budou prázné školy a školky (již v současnosti některé bojují o každého žáka a tím i o přežití), bude nedostatek zaměstnanců v podnicích, peněz v rozpočtech, na výstavbu, opravy a společenský život, MHD či služby pro seniory. Naše krásné město Vyškov upadá a tento úpadek je nutné zastavit. Změnu může přinést jen jiné vedení města.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

20:03 Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

Jedním z nejikoničtějších symbolů jižní Moravy je mohutná zřícenina hradu Děvičky v Pavlovských vrší…