Bobošíková: Předčasné volby jsou selháním parlamentních stran

12.08.2013 8:20

Prohlášení Suverenity (SBB) k politické situaci.

Bobošíková: Předčasné volby jsou selháním parlamentních stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Suverenita (SBB) považuje předčasné volby za vyústění politické krize v České republice. Přispěly k ní rovným dílem všechny parlamentní strany, jak vládní, tak opoziční. Vládní sestava nenašla odvahu ke skutečným reformám, byla deptána skandály a nakonec přes deklarovanou pravicovost dokázala pouze zvyšovat daňové zatížení občanů. Levicová opozice prokázala, že žádnou reálnou alternativu nemá, a že je schopna jenom primitivní a populistické kritiky vlády. Výsledkem jejich působení je pocit znechucení občanů politikou a sílící zpochybňování demokratického způsobu vlády. Korunu všemu nasadilo schválení přímé volby prezidenta republiky, která rozkolísala celý ústavní systém.

Suverenita (SBB) bude v nadcházejí volební kampani hájit stejné principy, na nichž vznikla, a které jsou obsaženy v jejich základních programových tezích.

Našimi prioritami bude posílení státní suverenity České republiky zejména ve vztahu k Evropské unii, obhajoba osobní svobody, parlamentní demokracie, právního státu a tržní ekonomiky jako základních stavebních kamenů života naší společnosti a její prosperity i v budoucím období. Z tohoto pohledu jsme na volební klání dobře připraveni.

Suverenita (SBB) se bude zřetelně vymezovat proti všem tendencím, které ohrožují demokratickou budoucnost České republiky, jakkoli vypadají pro část občanů lákavě, a jejich propagátoři nabízejí rychlá a levná řešení současných problémů. Nehodláme připustit narušení dělby moci ve prospěch některých složek exekutivy tak, jak jsme toho byli svědky v uplynulých týdnech. Odmítáme nahradit parlamentní demokracii vládou autoritářů, kteří chtějí řídit zemi jako svou firmu. Odmítáme také nahradit parlamentní demokracii nefunkční, nákladnou a zejména lehce manipulovatelnou tzv. přímou demokracií, která ve skutečnosti žádnou demokracii není. Budeme naopak usilovat o prohloubení demokratických tradic českého státu a o návrat důvěry v politiku ve smyslu skutečně zodpovědné správy věcí veřejných.

Ing Jana Bobošíková
předsedkyně Suverenity (SBB)

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…