Bondarenková (SPD): SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali

04.10.2020 9:41

Interpretace výsledků voleb je často obtížná, někdo vede na mandáty, jiný na procenta. Ale co uvnitř politického hnutí? I tam se porovnává a podporuje to soutěživost ve prospěch voličů.

Bondarenková (SPD): SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Především moc děkujeme voličům za projevenou důvěru, na základě které udělili hnutí SPD třicet pět mandátů a čtvrté místo v celkovém pořadí. 

Důležitá je i analýza uvnitř každé politické strany a hnutí, poučení pro příště , co se udělalo, co jde lépe. V rámci SPD stojů na stupních vítězů (podle získaných mandátů): Moravskoslezský regionální klub s 6ti mandáty, druhé místo - 5 mandátů pro Ústecký RK (8,94%) a Olomoucký RK (7,85%), pak se 4 mandáty Karlovarský RK (7,26%) a Jihomoravský RK (6,26%). Následují se třemi mandáty Plzeňský RK (6,18%), Liberecký RK (za (6,09%) a Zlínský RK (6,05%). Výčet zisků mandátů uzavírá Královéhradecký RK s 2 mandáty (5,45%). Další RK - Jihočeský, Vysočina, Pardubický RK a Středočeský RK jsou bez mandátu. Na procenta je to trochu jinak, tam vede Ústecký kraj, ale mandáty jsou cennější.

Celkový výsledek SPD není špatný, i když to jde i lépe. Výborné je, že jsme se dostali na takřka dvojnásobek mandátů (35) proti posledním krajským volbám. Z ostatních stran ve Sněmovně jsme překonali nově vzniklého rivala Trikolóru, který nám ale někdy ubral klíčové hlasy. Jsme také před ČSSD a KSČM a z Demobloku před KDU-ČSL. TOP09 se ani neodvažovala jít samostatně. Na procenta jsme předstihli STAN, ale ti mají celkově víc mandátů.

Celkově, jako člen SPD, vnímám tyto volby jako úspěch a aby na ně navázal i úspěch ve volbách do Poslanecké sněmovny cca za rok, je třeba na tom dále intenzivně pracovat.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …